Gătește rapid un prânz din 3 rețete sănătoase și delicioase

0

Sunt unele zile în care pur și simplu nu ai chef să gătești mese elaborate ce necesită ore de coacere și gătire. Asta nu înseamnă însă că trebuie să sacrifici calitatea preparatelor, motiv pentru care ți-am pregătit un prânz din rețete sănătoase și delicioase, ce pot fi gătite ușor, într-un timp foarte scurt, folosind doar blender-ul, cuptorul cu microunde sau prăjitorul de pâine. E atât de ușor!

Supă de mazăre dulce și spanac

Supele creme pot fi servite calde sau reci, după preferințele fiecăruia. Această supă de mazăre dulce și spanac nu face excepție, putând fi o soluție răcoritoare în zilele calde sau o mâncare ce îți va da o stare de bine într-o zi ploioasă. Legumele verzi aduc un plus de culoare și sănătate acestui preparat, iar usturoiul și busuiocul oferă arome mediteraneene, parfumate.

Ingrediente

15 ml ulei de măsline, 1 ceapă mică, 1 cartof mediu, 2 căpățâni de usturoi, un vârf de sare de mare, 300 g de mazăre congelată, 40 g frunze proaspete de busuioc, 230 ml apă, 125 ml lapte, 2 g sare, o mână de baby spanac

  • Se toacă ceapa și cartofii în bucăți mici și se zdrobește usturoiul. Puneți ceapă și usturoiul în tigaie cu uleiul de măsline.
  • Lăsați tigaia să se încălzească timp de un minut, apoi lăsați ceapa să se gătească timp de aproximativ 5-6 minute. Adăugați cartofii.
  • Odată ce ceapa și cartofii sunt gătiți, adăugați mazărea, apa, laptele și sarea. Lăsați compoziția pe foc aproximativ 4 minute, timp în care trebuie să mestecați în permanență.
  • Turnați compoziția într-un blender, adăugați frunzele de busuioc și o mână de baby spanac.
  • Amestecați la viteză maximă până când supă este cremoasă. Se servește cu crutoane din pâine integrală de grâu.

Indiferent dacă dorești să servești supă rece sau fierbinte, ar fi bine să ai la îndemână un blender dedicat, din sticlă termorezistentă cu funcție specială pentru supe, care îți permite să menții supa la temperatura ideală până la 40 de minute, fără a trebui să o reîncălzești înainte de servire, timp în care poți aduna familia în jurul mesei sau pregăti alte preparate.

Macrou afumat cu avocado pe pâine prăjită

Dacă te-ai săturat de felurile complicate de mâncare, care te îngreunează, mai ales atunci când ai și supă în meniu, atunci poți opta pentru un aperitiv mai consistent. Psst! Nu te pârâm dacă alegi să îl consumi după supă! Pâinea prăjită cu macrou și avocado este soluția ideală. Gustul sărat al peștelui, evidențiat de dulceața feliilor de măr va aduce cu siguranță un element surpriză acestei rețete.

Ingrediente

4 felii de pâine, 2 avocado, 250 g de macrou afumat, 2 mere, nuci măcinate, 12 roșii Cherry, rozmarin proaspăt, ulei de măsline extra virgin, sare

  • Prăjește feliile de pâine.
  • Curăță și feliază avocado și aranjează-l pe bucățile de pâine prăjită.
  • Tăiați merele în felii subțiri și așezați-le pe avocado.
  • Adăugați macroul afumat, apoi roșiile Cherry tăiate pe jumătate, nucile, rozmarinul și asezonați cu ulei și sare.

Este esențial pentru acest preparat ca pâinea să fie așa cum îți place, așa că folosește un prăjitor de pâine de calitate, cu mai multe niveluri de prăjire ajustabile.

Prăjitură în cană cu ciocolată

Un deliciu pentru cei mici, dar și o recompensă dulce pentru cei mari după o zi lungă (sau un prânz lung, haha), prăjitură în cană cu ciocolată se face rapid și ușor. Poți face câte porții vrei, fără a fi nevoie de tăvi sau cuptor clasic. În plus, te poți bucura de ea în doar 3 minute, fiind o rețetă ideală pentru pofticioși.

 

Ingrediente

1 ou, 3 linguri de zahăr tos, 1 cutie de lapte, 4 linguri de făină, 2 lingurițe de cacao, 70 g praf de copt, fulgi de ciocolată

  • Puneți oul și zahărul într-un castron și amestecați-le cu mixerul. Adăugați laptele în timp ce amestecați până când compoziția devine cremoasă. Apoi, adăugați făina și cacao și amestecați până când obțineți o pastă omogenă.
  • Se toarnă amestecul rezultat în căni, se decorează cu chips-uri de ciocolată și se pun în cuptorul cu microunde timp de 3 minute.
  • Puteți servi cu chips-uri de ciocolată pe deasupra.

Fiecare își cunoaște cel mai bine cuptorul cu microunde, de aceea ar fi bine să ajustezi nivelul de putere și timpul în funcție de cuptorul tău astfel încât prăjitura să iasă cât mai pufoasă.

Citește și Cum să-ți amenajezi bucătăria în funcție de nevoile tale

Nu trebuie să fii un maestru culinar pentru a încerca acest prânz, trebuie doar să lași electrocasnicele să își facă treaba. Poți împărtăși rețetele cu cei dragi, metodele fiind simple și permițând fiecăruia să își pună amprenta pe aceste preparate, folosind ingredientele lor preferate.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here