CredNatura: Ceaiul de cuișoare și beneficiile lui

0

Continuăm căutarea remediilor naturale care ne pot ajuta să facem față răcelii și capriciilor vremii. Astăzi descoperim cuișoarele (doar dacă nu ești deja un iubitor al ceaiurilor, atunci la sigur ai auzit de ele), pe lângă gustul energizant, cuişoarele contribuie la menţinerea stării de sănătate prin beneficiile pe care le aduc organismului.

Cuișoarele sunt antioxidante puternice, care încarcă organismul cu energie, fortificând sistemul imunitar. Acest remediu inspiră și mai multă credibilitate dacă stai să cercetezi care sunt originile lui și beneficiile pe care le aduce.

 

 

Cuișoarele – un panaceu de-a lungul istoriei

Cuișoarele se folosesc de mii de ani în India și China, nu doar ca un condiment aromat, ci și ca un remediu medicinal pentru multe afecțiuni. De fapt, ele sunt bobocii florilor roz ai arborelui de cuişoare. Originea lor vine din Insulele Moluce, Indonezia, care sunt cunoscute în prezent şi ca insulele mirodeniilor. Populația acestor insule avea obiceiul să planteze un pom de cuișoare de fiecare data când se năștea un copil. Localnicii considerau că soarta copilului urma să fie una frumoasă, dacă copacul înfloarea la vremea potrivită. În secolulmal VII-lea, arabii făceau negoţ în Europa cu aceste mirodenii prețioase, iar medicii acelor timpuri le foloseau drept panaceu.

 

Cuișoarele în medicină:

În medicina cuişoarele sunt folosite ca antifungic, agent antibacterian, antiseptic şi analgezic. Sunt bogate în antioxidanţi şi sunt o excelentă sursă de mangan, de acizi graşi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre. Cuişoarele conţin o cantitate importantă de eugenol – compus potrivit pentru prevenire toxicităţii produse de poluanţii din mediu, la fel previne cancerului tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.

Top 5 ceainarii cu gradina din Bucuresti care te pot inspira

Conform unor studii veridice, sunt câteva beneficii uluitoare pe care cuișoarele le aduc asupra organismului:

  • Ameliorează durerile în gât;
  • Luptă împotriva viruşilor şi bacteriilor;
  • Cresc imunitatea;
  • Sunt un potenţial remediu împotriva cancerului pulmonar;
  • Ajută la relaxarea musculaturii netede a tractului gastro-intestinal;
  • Amelioriorează stările de vomă sau durerile de stomac.

 

Iar aroma lor? Aroma cuişoarelor calmează şi eliberează organismul de stres. Dacă amesteci cuişoarele cu busuioc, mentă şi cardamom, vei obține cel mai bun remediu pentru îndepărtarea stresului.

 

CredNatura îți recomandă ceaiul de cuişoare. Cum îl prepari? Ceaiul de cuișoare e ușor de pregătit. Din ingrediente, ai nevoie de 1 litru de apă, 1 lingură de cuişoare proaspăt mărunţite, zahăr sau miere. Adaugi cuişoarele în apă fiartă şi le lași la infuzat timp de 20 de minute. Poți păstra ceaiul la frigider într-un recipient închis de sticlă.

 –

Echipa CredNatura își dorește să ofere sprijin celor care au probleme de sănătate sau caută îndrumări de calitate. Pentru că ținem cont de situația în care ne aflăm cu toții, oferim o reducere de 10% pentru toate produsele. Ne poți lăsa un mesaj ca să împărțim și mai multe oferte cu tine.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here