8 tendințe de culori retro în designul interior

1

Anumite culori din trecut evocă confort, familiaritate și bucurie. Adu acea căldură în casa ta cu o paletă inspirată din tendințele de culoare retro. Aceste nuanțe nostalgice revin în stil, cu o notă modernă. 

1.Mov

Acest roz-violet praf din anii ’80, revine în topul tendințelor actuale de culoare. Movul de astăzi aduce o atmosferă sofisticată zonelor de zi, bucătărilor și dormitoarelor. Optează pentru nuanțe saturate și întunecate în locul pastelurilor firave, pentru a da acestei culori un aspect modern.

Canapea și fotoliu lângă măsuța de cafea în living
 2. Bej

Neutrele reci, au dominat ultimul deceniu, fac loc unui favorit familiar: bejul. Popular în anii ’90 și începutul anilor 2000, tonul cald, nisipos, aduce confort nostalgic interioarelor de astăzi. Combinați bejul cu albastrul prăfuit.

dormitor cu pereti bej lut covor cu dungi albastre si albe

3. Albastru denim

Această nuanță de albastru a fost folosită la interioarele tradiționale și este din nou în tendințe. Vopsiți pereții în albastru denim pentru un aspect atemporal și o culoare viabilă și discretă. În dormitoare și băi, crează o atmosferă liniștitoare ideală pentru relaxare.

dormitor matrimonial pereti vopsiti gri inchis albastru

4. Verde avocado

Nuanțele de verde profunde, pământești sunt deosebit de populare în bucătărie ca o culoare „dramatică” a dulapului. Selectați o nuanță amestecată cu mult gri pentru o culoare neutră.

bucatarie cu dulapuri verzi si parchet

5.Galben

Stilul retro al anilor ’70 a adus în casele noastre culori vibrante precum galbenul. Nuanțele galben unt până la muștar bogat apar din nou în casele noastre. Pentru o notă proaspătă, măriți intensitatea cu o nuanță vibrantă de lămâie sau citrin.

perete de colț galben strălucitor și perdele

6.Alb cald

Albul cald, antic, amintește de fermele vechi și de căsuțele confortabile de la țară. Aceste nuanțe mai moi încep să-și recapete prevalență față de alburile strălucitoare și pure, care au fost populare în ultimii câțiva ani. Căutați culori de vopsea albă cu nuanțe subtile de roșu sau galben pentru a oferi camerelor o atmosferă caldă și primitoare.

expoziție farfurie candelabre din lemn fermă albă

Verdele mentă a fost o culoare obligatorie în prima jumătate a secolului al XX-lea, când a apărut frecvent în bucătării și băi. Pastelul moale a fost juxtapus istoric cu negru-jet și alb strălucitor pentru un contrast clar. Pentru a da o notă modernă acestei culori nostalgice, combinați verde menta cu alb moale și tonuri de lemn pentru un aspect proaspăt, natural.

bucatarie cu dulapuri din lemn si insula verde deschis

8. Roz pastel

În anii 1950, nuanțe pastelate de roz au fost „împrăștiate” pe tot felul de suprafețe, inclusiv faianța de baie , chiuvete, căzi. În timp ce versiunea de astăzi a acestei tendințe este mai puțin atotcuprinzătoare, rozul pudrat este din nou popular în băi. Combinați culoarea vopselei cu accente negre moderne pentru a tempera culoarea rozului.

pereti baie roz dublu alb vanity aurii trage oglinzi negre ovale

Citește si Top 15 plante perfecte pentru baie

 

 

un comentariu

  1. […] Anumite culori din trecut evocă confort, familiaritate și bucurie. Adu acea căldură în casa ta cu o paletă inspirată din tendințele de culoare retro. Aceste nuanțe nostalgice revin în stil, cu o notă modernă.  1.Mov Acest roz-violet praf din anii ’80, revine în topul tendințelor actuale de… Cititi mai multe aici: 8 tendințe de culori retro în designul interior […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here