Cum să organizezi un birou acasă, dacă nu ai mult spaţiu

0
Foto: architecturendesign.net

Dacă lucraţi de acasă, ideal ar fi să aveţi o cameră întreagă rezervată pentru birou aşa încât să puteţi sta comod în timpul orelor de lucru şi să aveţi la îndemână dosarele sau ustensilele necesare. Deseori, însă, lipsa de spaţiu face ca biroul să fie instalat fie în living, fie în dormitor. Cum, în ziua de azi, un laptop este deseori suficient pentru a vă rezolva treaba, vestea bună e că puteţi instala un birou foarte comod într-un spaţiu destul de mic. E nevoie doar de puţină imaginaţie şi câteva idei de organizare. Iată mai jos câteva exemple:

1) Dacă trebuie să împărţiţi spaţiul de lucru cu un partener, iată aici o idee inovatoare. Un raft dublu de cărţi, poate fi transformat într-un birou la care două persoane pot lucra şi avea în acelaşi timp parte şi de relativă intimitate.

Foto: apartmenttherapy.com
Foto: apartmenttherapy.com

2) Un birou instalat într-un spaţiu mic nu îţi permite să ai împrăştiate peste tot obiectele de papetărie. Pentru a evita dezordinea şi a avea tot ce îţi trebuie la îndemână, poţi face singur acest raft de depozitare din câteva cutii de conservă vopsite în culoarea preferată.

Foto: oregonlive.com
Foto: oregonlive.com

3) Dacă spaţiul chiar reprezintă o problemă, iată mai jos o soluţie care îţi permite să ai pe ce pune un laptop şi un spaţiu în care să ţii dosarele importante. Acest birou abia dacă ocupă spaţiu în încăpere, însă reuşeşte să creeze o atmosferă relaxată pentru orele de lucru.

Foto: architecturendesign.net
Foto: architecturendesign.net

4) Iată aici o idee cât se poate de simplă de a scăpa de vraful de hârtii de pe birou. Un banal coş de nuiele rezolvă problema dezordinii, nu ocupă mult loc şi este o soluţie nu doar practică, dar şi estetică.

Foto: bhg.com
Foto: bhg.com

5) În cazul în care hârtiile de pe birou sunt folosite des, o soluţie pentru a le avea atât în raza vizuală, cât şi la îndemână este să le prindem în clipboard-uri şi să le agăţăm de perete. Nu trebuie decât să ridicăm privirea din ecranul laptopului şi să întindem mâna pentru a lua ce ne trebuie.

Foto: marthastewart.com
Foto: marthastewart.com

6) Dacă aveţi totuşi un sertar în care puteţi ţine mărunţişurile de care aveţi nevoie, nu strică să organizaţi mărunţişurile pe „căprării”, ca în imaginea de mai jos. Timpul de scotocire în sertar se va reduce drastic.

Foto: hgtv.com
Foto: hgtv.com

7) Această soluţie este potrivită atât pentru copiii mari, cât şi cei mici. Un suport de pixuri şi creioane realizat din piese lego nu doar că rezolvă problema dezordinii de pe birou, dar reprezintă şi o tentaţie de a te apuca mai repede de muncă sau de teme.

Foto: kidsactivitiesblog.com
Foto: kidsactivitiesblog.com

8) La modă este să transformi debaraua într-un spaţiu pentru citit. Nimeni nu te împiedică, însă, să faci din ea un birou în care poţi depozita şi documentele importante.

Foto: richestoragsbydori.blogspot.com
Foto: richestoragsbydori.blogspot.com

9) În final, iată o altă soluţie pentru a avea un spaţiu de lucru într-o încăpere mică. În timpul în care nu lucraţi, aveţi parte de o poliţă încastrată în perete.  Când doriţi să vă puneţi pe treabă, trageţi un scaun şi montaţi laptopul pe ceea ce este acum un birou.

Foto: technabob.com
Foto: technabob.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here