Alte 10 trucuri inventive pentru curățenie în casă

0

Când vine vorba de curățenie sau întreţinerea unor obiecte din casă, a şti câteva trucuri te ajută să treci uşor peste situaţiile neprevăzute sau neplăcute. Iată mai jos alte 10 metode inedite de curăţenie în casă care ne ajută să rezolvăm rapid şi simplu problemele de zi cu zi.

1) Pentru a îndepărta petele de sânge de pe țesături turnați apă oxigenată peste pete înainte de a băga hainele în mașina de spălat.

2) Pentru a scăpa de petele dificile care se formează pe gulerele sau manșetele cămășilor frecați zonele afectate cu șampon de păr, clătiți, apoi spălați cămășile normal.

3) Pentru a curăța fundul fierului de călcat turnați sare peste și apoi dați cu fierul înainte și înapoi peste masa de călcat.

4) Pentru a menține foarfecele ascuțite tăiați cu ele o folie împăturită de aluminiu sau de hârtie abrazivă.

5) Pentru a masca mirosurile neplăcute dintr-o încăpere puneți câteva boabe de cafea într-o lingură și ardeți-le. Mirosul de cafea va acoperi celelalte mirosuri din cameră.

6) Pentru a face curățenie în interiorul cuptorului cu microunde turnați într-un bol o cană cu apă și patru linguri de suc de lămâie. Lăsați apoi apa să fiarbă timp de cinci minute, în așa fel încât aburul să se condenseze pe pereții cuptorului. Ștergeți apoi cu o cârpă uscată, iar cuptorul va fi din nou curat.

7) Pentru a scoate amprentele de pe produsele din inox, turnați puțin ulei de corp pentru bebeluși pe un șervețel și frecați zonele afectate. Amprentele vor dispărea.

8) Pentru a îndepărta părul de animale de pe haine puneți peste mâini mănuși de cauciuc, udați-le și frecați apoi hainele până când părul a dispărut.

9) Pentru a curăța și reda strălucirea capacului de la toaletă curățați-l cu Pepsi sau Coca Cola. Aceste produse îndepărtează și calcarul de pe suprafețele din baie, însă este nevoie ca băutura să fie ținută peste zonele vizate timp de o noapte.

10) Pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini, după ce ați gătit, frecați mâinile peste un obiect de inox – fie o cratiță, fie chiuveta. Apoi clătiți cu apă și săpun.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here