10 trucuri inventive pentru curăţenie în casă

1

Când vine vorba de curăţenie sau întreţinerea unor obiecte din casă, a şti câteva trucuri te ajută să treci uşor peste situaţiile neprevăzute sau neplăcute. Iată mai jos 10 metode inedite de curăţenie în casă care ne ajută să rezolvăm rapid şi simplu problemele de zi cu zi.

1) Uleiul de eucalipt îndepărtează lipiciul care rămâne pe suprafeţe după dezlipirea unui apţipild.

2) Pentru a înlătura urmele de mobilă rămase în covoarele de lână puneţi o batistă peste zona vizată şi daţi cu fierul de călcat peste. Căldura va face ca fibrele să-şi recapete forma iniţială. Nu încercaţi acest procedeu în cazul covoarelor din fibră sintetică.

3) Pentru ca oglinzile din baie să nu se mai aburească frecaţi suprafaţa oglinzii cu săpun solid, apoi ştergeţi-o cu o cârpă uscată.

4) Pentru a îndepărta petele de ulei de pe hainele de mătase frecaţi uşor pata cu mălai şi scuturaţi apoi cu delicateţe. Apoi turnaţi din nou mălai şi lăsaţi-l câteva ore să absoarbă bine uleiul înainte să duceţi haina la spălat.

5) Pentru a face lumânările să se topească mai lent în timpul arderii, puneţi-le într-o pungă de plastic şi băgaţi-le în congelator timp de 24 de ore înainte de a le aprinde.

6) Pentru a nu se forma gheaţă pe geamuri sau pe parbrizul maşinii, dacă o lăsaţi iarna afară, amestecaţi o soluţie de apă cu oţet (trei sferturi oţet, un sfert apă) şi pulverizaţi-o peste suprafaţa vizată.

7) Dacă vreţi să refolosiţi bucăţelele de săpun care vă rămân în baie, puneţi-le în apă caldă şi turnaţi glicerină. Aţi obţinut săpun lichid.

8) Pentru a aduna cioburile foarte mici de pe podea, după ce aţi spart un pahar sau o sticlă, folosiţi o felie de pâine pe care să o apăsaţi pe podea în zona vizată.

9) Pentru a opri furnicile să vă intre în casă trasaţi o line cu creta în zona în care doriţi ca acestea să se oprească. Creta împiedică furnicile să lase dâra de feromoni care semnalizează celorlalte furnici traseul către mâncare (casa dumneavoastră).

10) Pentru a împiedica ofilirea rapidă a florilor din vază adăugaţi în apă o linguriţă de detergent. Detergentul va ucide bacteriile care s-ar acumula altfel în apă şi ar face ca florile să se ofilească repede.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here