Ingenios! Fă din debara cea mai comodă cameră din casă

1
Foto: paintedbyprestige.com

Cum ar fi să intri în debara, să aprinzi lumina, să te așezi comod pe saltea și să răsfoiești cartea preferată? Iată o idee ingenioasă pe care o poate pune în practică oricine poate renunța la mărunțișurile depozitate în debara pentru a refolosi acest spațiu.

Debaraua poate fi amenajată în multe feluri, în funcție de priceperea fiecăruia și investiția pe care este dispus să o facă, însă pentru acest „cuib al cititorului” pe care îl propunem (ideea este tot mai populară printre gospodari) este suficient să urmați câțiva pași simpli.

1) Măsurați bine debaraua. Verificați cât de adânci pot fi rafturile pe care urmează să le instalați și dacă mai rămâne loc pentru a instala fie un cadru pe care să așezați o saltea, fie o sofa, fie un fotoliu.

2) Îndepărtați cârligele sau rafturile existente care nu pot fi reutilizate. Folosiți cu încredere ciocanul sau o bormașină pentru a face loc. Debaraua trebuie oricum să fie zugravită.

3) În același mod îndepărtați balamalele ușii și ușa în sine. Noua încăpere va arăta prea bine ca să rămână ascunsă.

4) Tencuiți găurile făcute în pereți, îndepărtați murdăria și zugrăviți.

5) Vopsiți pereții folosind culoarea dumneavoastră preferată. Țineți cont că această încăpere va fi destinată exclusiv relaxării, deci nu vă sfiiți să alegeți culoarea care vă bucură cel mai mult ochii.

6) În funcție de spațiu puteți așeza pe podea un fotoliu sau un taburet (dacă aveți unul detașabil de la un colțar cu atât mai bine). În funcție de buget, puteți comanda un cadru și o saltea care să se potrivească perfect cu dimensiunile debaralei.

7) Adăugați rafturile. Dacă vă e milă de pereți și aveți deja corpuri de bibliotecă ce pot fi puse direct pe podea, cu atât mai bine. Altfel, soluția este să montați rafturile direct pe perete, de la o înălțime care să lase loc pentru saltea sau taburet.

8) Iluminatul poate fi realizat în mai multe moduri. Becul din tavan poate fi suficient, însă nu va asigura atmosfera intimă pentru care ați muncit. Ideal ar fi să instalați o veioză, spoturi încastrate sau să folosiți leduri cu lumină caldă.

9) Puneți cărțile pe rafturi, adăugați câteva perne decorative pe saltea și bucurați-vă de noua dumneavoastră încăpere preferată.

Foto: paintedbyprestige.com
Foto: paintedbyprestige.com
Foto: paintedbyprestige.com
Foto: paintedbyprestige.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here