Accesorii de baie în stil industrial

2

Anul acesta amenajările de baie au stat în centrul atenţiei, fie că vorbim despre târgurile de mobiler (IMM Cologne sau Salone de la Milano) sau de Ambiente, târgul de bunuri de larg consum pentru casă de la Frankfurt.

Desigur însă că ediţia 2019 a târgului ISH (soluţii pentru instalaţii), care se organizează din doi în doi ani şi unde amenajările şi instalaţiile pentru baie ocupă o poziţie centrală, a avut un rol cheie. Prin prisma tuturor acestor manifestări care fixează tendinţele pentru sezoanele următoare, se pot trage câteva concluzii privind băile contemporane.

Astfel, se poate vorbi despre excelenţă în baie, despre băi versatile, flexibile şi personalizate. Aceste băi se caracterizează prin welness, electronică şi digitalizare, materiale eco şi reciclabile, conexiune directă cu natura, consum redus de apă şi energie.

În ceea ce priveşte accesoriile din baie  – robinete  şi baterii, acestea au reprezentat zona spre care s-au îndreptat cu predilecţie designerii. Într-adevăr, la ISH, un întreg spaţiu a fost dedicat bateriilor şi robinetăriei concepute de cine alţii decât cei mai inovativi designeri, şi anume cei italleni, care au expus aici fascinante modele de baterii, de la cele foarte moderne, cu pipe subţiri şi extrem de fine, la cele de inspiraţie clasică cu aer vintage.

Între materialele şi finisajele folosite s-au numărat nichelul şi cromul negru perait, carbinul lucios, precum şi alama periată nefinisată. Printre noutaţile cele mai de seamă s-au numărat robinetele şi bateriile pentru amenajările în stil industrial, prezentate de Giulini Rubinetteria şi Rubinetteria Treemme, extrem de spectaculoasă  şi de mare efect fiind apariţia robinetelor  în care reglarea se realizează prin intermediul rotiţelor dinţate., expuse de Geda.

Autor: Ion Diamandi

Citeşte şi Tendinţe – Loftul industrial

2 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here