Află ce trebuie să faci pentru un an mai bun – superstiții de Anul Nou

0

Află și tu ce trebuie să faci pentru a avea un An Nou mai bun și mai prosper. Aceste superstiții și tradiții de Anul Nou sunt adunate din moși-strămoși și păstrate de-a lungul timpului. Multe superstiții au dăinuit în memoria colectivă, altele poate au pălit, în timp. Haide să vedem pe care dintre aceste superstiții ți le amintești și le pui în practică.

1. După Anul Nou, dragostea este cea care te va însoți în tot anul ce urmează dacă îți săruți sufletul pereche sub vâsc.

2. Dacă totuși nu ai încă un suflet pereche pe care să îl săruți în noaptea dintre ani, poți alege să porți ceva de culoare roșie. Culoarea roșie te va ajuta să-ți găsești iubirea în anul care urmează, dar această culoare ajută și la atragerea energiile pozitive. Dacă ținuta pe care ai pregătit-o nu este de culoare roșie, poți alege ca lenjeria intimă să aibă această culoare.

3. După miezul nopții, în casa ta trebuie să între o persoană de sex masculin, deoarece acesta este un semn că anul în care tocmai ai intrat va fi cu noroc. De aceea, băieții se duc la colindat prin unele zone ale țării încă de la ora doisprezece noaptea. Dacă în casa ta întră pentru prima dată o femeie, în noul an, acest semn reprezintă ghinion pentru anul nou.

Citește și Trucuri care te salvează în bucătărie, furate de la bunica

4. O altă superstiție de Anul Nou este legată de culoarea părului persoanei care îți calcă pragul prima dată în noaptea dintre ani. Dacă persoană respectivă este blondă sau roșcată, înseamnă ghinion. Dacă acea persoană este brunetă, ea îți va purta noroc tot anul.

5. Este bine ca în noaptea de revelion să porți ceva nou.

6. Se spune că nu ai voie să dormi în noaptea dintre ani, deoarece acei care vor face acest lucru, vor fi somnoroși tot anul.

7. În noaptea dintre ani trebuie neapărat să ai bani la ține, pentru a avea tot anul.

8. De asemenea, nu trebuie să intri în noul an cu datorii. Ai grijă să înapoiezi banii celor cărora le datorezi pentru a avea un an prosper.

9. Nu ai voie să mături pe 31 decembrie, nici în ziua de 1 ianuarie, deoarece se spune că îți mături norocul. Spălatul hainelor este și el interzis în aceste două zile.

10. Tradiția spune că în noaptea dintre ani trebuie să ai în buzunar câteva boabe de grâu pentru ca în anul care urmează să fii ferit de foamete.

Citește și Nu uitaţi accesorizarea cu pernuţe decorative

11. În Ajun, fetele nemăritate vor pune într-un castron cu apă un fir de busuioc, o ramură de măr și un ban, pentru a-l visa pe cel care le este sortit.

12. În noaptea de revelion, nu ai voie să plângi pentru că vei avea un an plin de evenimente triste.

13. Nu uita ca în noaptea de revelion să îți pui o dorință. Se spune că aceasta se va îndeplini.

14. Pentru a avea parte de dragoste, prosperitate, noroc și sănătate, în noaptea dintre ani se spune că este bine să dansezi în aer liber, în jurul unui copac.

Acestea sunt câteva dintre numeroasele superstiții de Anul Nou. Tu de care dintre acestea ții cont?

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here