Trucuri care te salvează în bucătărie, furate de la bunica

1

Pregătirea preparatelor pentru mesele festive de Crăciun și Anul Nou poate deveni un adevărat stres dacă lucrurile nu ies cum ne dorim – ori aluatul nu-i cum trebuie, ori s-a tăiat maioneza pentru salată și lista poate continua.

Ei bine, de cele mai multe ori, nimic nu ne poate salva în afară de sfaturile bunicii. Ți-am pregătit o serie de trucuri care te vor ajuta să faci cea mai gustoasă mâncare, din prima, fără eșecuri!

Cum să ai cel mai gustos aluat

Fie că faci pâine, plăcinte, cozonaci sau prăjituri, pentru a avea un aluat pufos și bun, adaugă în compoziție o lingură de oțet. În acest fel, te vei asigura că preparatele tale vor ieși pufoase și gustoase.

Cum să nu se taie maioneza

Dacă vrei ca maioneza să nu se taie, adaugă înainte de preparare un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș.

Cum să nu se înmoaie ardeii umpluți

Dacă vrei să faci ardei umpluți fără să se înmoaie, unge-i înainte de a-i băga în oală cu ulei de măsline.

Unge corect forma de tort

Daca vrei să faci tort, atunci unge forma de tort cu unt doar pe fund. Daca ungi și pereții, blaturile vor ieși strâmbe.

Cafea preparată prin infuzie

Dacă vrei ca orice cafea pe care o prepari să nu își piardă aroma, atunci aceasta trebuie gătită prin infuzie, nu prin fierbere. În acest mod, vei avea o cafea mult mai aromată și mai bună, care nu își va pierde din proprietăți.

Aluat fraged

Tot în ceea ce privește aluatul, vasul în care prepari aluatul trebuie uns cu puțin ulei. În acest mod, poți frământa aluatul mult mai bine, acesta ieșind mai fraged și mult mai gustos.

Aluatul nu se frământă prea mult deoarece se întărește în cuptor.

Citește și Remedii naturiste care ne ajută să scăpăm de răceală

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here