Vopsele lavabile pentru bucătărie: cum să protejezi pereții de murdărie și de pete?

3

Fie că ești bucătar pasionat sau că utilizezi bucătăria doar pentru a pregăti rapid mesele zilnice, e imposibil să eviți murdărirea pereților. Din fericire, poți păstra un aspect curat și îngrijit în această încăpere fără prea mult efort, dacă optezi pentru vopseaua lavabilă potrivită. Urmează sfaturile de mai jos și vei afla cum să o alegi, dar și cum să aplici un grund adecvat și să cureți corect pereții vopsiți!

Alege o vopsea lavabilă ușor de curățat

Există diferite tipuri de vopsea lavabilă, însă nu toate se potrivesc într-un spațiu cu umiditate mare și expus la murdărire, așa cum este bucătăria. Cel mai bine se comportă cele pe bază de apă, deoarece nu sunt doar ușor de curățat, ci resping petele, nepermițându-le să adere pe perete.

O vopsea superlavabilă satinată, așa cum este April Spotless, cu copolimeri acrilici, rezistă bine la umiditate și uzură, are proprietăți antimurdărire și se curăță ușor, cu burete și apă din abundență. Formează o peliculă mătăsoasă, semilucioasă, care conferă un aspect elegant și modern bucătăriei.

Pentru bucătăriile folosite intens, cu umiditate crescută, este necesar un finisaj care oferă și protecție împotriva mucegaiului și fungilor. Compoziția inovatoare, pe bază de rășini ecologice, a vopselei lavabile Passiflora Baie și Bucătărie elimină riscul apariției condensului și formează o peliculă rezistentă la mucegai și pete. Nuanțeaz-o cu pigmenții compatibili și vei crea vopsea lavabilă de interior de mai multe culori, pentru o amenajare vibrantă, cu personalitate.

 Aplică un grund înaintea stratului de vopsea

Este important ca vopseaua lavabilă să se fixeze bine pe suport, să nu se cojească și să acopere perfect suprafața. În acest scop, după ce ai curățat, reparat, degresat și desprăfuit pereții, trebuie să aplici un strat de grund compatibil cu vopseaua pe care urmează să o folosești (verifică fișele tehnice sau indicațiile de pe ambalaj). Acest strat de grund umple porii zidăriei, reduce absorbția de lavabilă și, astfel, te ajută să economisești bani în timpul zugrăvirii.

În cazul în care peretele este proaspăt tencuit, este necesar să aplici un strat de grund de penetrare care întărește suportul și reglează absorbția. Dacă vrei să zugrăvești peste o vopsea veche, poți utiliza o amorsă acrilică, iar dacă îți dorești să schimbi culoarea peretelui, ar trebui să alegi un strat de grund și vopsea lavabilă premium Passiflora, care îndeplinește rolul amorsei și poate fi folosit în locul unui strat de vopsea.

Curăță corect pereții vopsiți

Utilizează o lavetă sau un burete moale, umezit într-o soluție de curățare cu detergent blând, pentru a șterge ușor petele și murdăria de pe pereți. Evită frecarea prea puternică, deoarece aceasta poate provoca deteriorarea vopselei. După curățare, clătește zona cu apă curată și tamponează cu o cârpă uscată pentru a elimina excesul de apă.

În cazul petelor mai dificile, cum ar fi grăsimea sau vopseaua uscată, poți folosi soluții de curățare specifice sau produse de îndepărtare a petelor. Asigura-te că urmezi întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă și că testezi produsul pe o zonă mică și ascunsă înainte de aplicare.

Pentru a întreține ușor pereții vopsiți cu lavabilă, este esențial să zugrăvești cu produse care resping murdăria și să acoperi tigăile în care gătești alimente cu un capac. De asemenea, este important să pornești hota de fiecare dată când folosești plita și să aerisești bucătăria cât mai des posibil. În felul acesta, vei reuși să menții pereții curați pentru o perioadă mai îndelungată.

Protejarea pereților de murdărie și pete este esențială pentru menținerea aspectului estetic și igienic al încăperii în care se adună toată familia la masă. Nu uita că o bucătărie curată și bine întreținută este esențială pentru sănătatea și confortul tuturor celor care locuiesc în casă!

3 comentarii

  1. […] Fie că ești bucătar pasionat sau că utilizezi bucătăria doar pentru a pregăti rapid mesele zilnice, e imposibil să eviți murdărirea pereților. Din fericire, poți păstra un aspect curat și îngrijit în această încăpere fără prea mult efort, dacă optezi pentru vopseaua lavabilă potrivită. Urmează… Cititi mai multe aici: Vopsele lavabile pentru bucătărie: cum să protejezi pereții de murdărie și de pete? […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here