Cum să speli pernele pentru a le menține pufoase și ferme. Trucul care funcționează de minune

4

Trucul banal pentru a menține pernele pufoase și ferme în timpul spălării la mașină. Spălarea pernelor sau a pilotelor poate da mari bătăi de cap unora dintre noi, relatează ego.ro

Mulți sunt de părere că după un ciclu de spălare la mașină, acestea își vor schimba forma. Materialul din interiorul lor se va aduna și va forma niște umflături, iar din acest motiv suntem tentați să le aruncăm.

Cu toate acestea, pasionații de curățenie au la îndemână un truc cu ajutorul căruia pernele ies întotdeauna ca noi din mașina de spălat. Este foarte simplu de pus în practică și funcționează de minune.

Trucul banal pentru a menține pernele pufoase și ferme în timpul spălării la mașină

Pentru o igienă corespunzătoare, nu numai așternuturile trebuie spălate, ci și pernele. În timp, pernele își pot schimba forma tocmai din cauza murdăriei și a umezelii care se adună în interior și formează gâlme.

Dacă nu sunt spălate corespunzător, acestea se pot deforma și mare tare. Iar pentru cei mai mulți, soluția este schimbatul lor cu unele noi.

Trebuie să știi că pentru a reface perna, este important să scapi de murdăria și umezeala din interior. Iar spălatul ei este cea mai bună soluție. Însă nu trebuie să îți mai faci griji atunci când pui pernele în mașina de spălat. Cu ajutorul trucului de mai jos, împărtășit de fanii curățeniei, vei avea din nou perne moi și pufoase.

Pe un grup de facebook dedicat trucurilor de curățenie, utilizatorii au întrebat cum își pot curăța pernele deformate și decolorate.

Pasionații de curățenie și-au împărtășit cele mai bune sfaturi atât pentru curățarea, cât și pentru refacerea pernelor.

„Spălați-le în mașina de spălat și aruncați o minge de tenis curată. Oprește deformarea.” – a scris un utilizator pe grupul de Facebook Mrs Hinch Cleaning Tips.

„Trucul cu mingea de tenis este singurul care funcționează. Nu o faceți prea des, dar face minuni.”

„Când sar în mașină, ajută la prevenirea aglomerației de umplutură, ceea ce înseamnă că atunci când scoateți pernele din mașină, vor fi în starea lor inițială.”

Nu toate pernele pot fi spălate la mașină. Cum le curățăm pe cele din spumă cu memorie

Important! Nu toate pernele pot fi spălate. Cel mai bine ar fi ca înainte de igienizarea acestora să verifici eticheta de îngrijire. Pernele din spumă sau hrișcă nu se pot pune în mașina de spălat.

Expertul în lenjerie de pat, Malik Karman, a dezvăluit metoda prin care acestea pot fi curățate.

„Dacă perna nu poate fi spălată la mașină și doriți să o împrospătați, vă recomandăm să presărați bicarbonat de sodiu17 pe suprafața ei și să lăsați praful pentru a absorbi umezeala și mirosurile.”

Pernele din spumă cu memorie pot fi curățate ușor și împrospătate tot cu bicarbonat de sodiu.”

4 comentarii

  1. […] Trucul banal pentru a menține pernele pufoase și ferme în timpul spălării la mașină. Spălarea pernelor sau a pilotelor poate da mari bătăi de cap unora dintre noi, relatează ego.ro Mulți sunt de părere că după un ciclu de spălare la mașină, acestea își vor… Cititi mai multe aici: Cum să speli pernele pentru a le menține pufoase și ferme. Trucul care funcționează de minune […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here