Alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului părului

3

Specialiștii susțin că există alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului părului. Nutriționiștii recomandă să incluzi aceste produse în dieta ta zilnică. Frumusețea părului tău depinde foarte mult de ceea ce consumi și de modul în care îți tratezi părul.

Un stil de viață echilibrat se va reflecta întotdeauna asupra aspectului tău. Când te gândești la îmbunătățirea aspectului unghiilor sau a părului tău, atunci trebuie să știi că nu doar produsele de înfrumusețare sunt cele care vor face schimbări. Cel mai important lucru rămâne ceea ce alegi să consumi.

Alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului părului

Pielea și părul tău vor reflecta ceea ce alegi să consumi, modul în care te odihnești, dar și cât de activă ești. Probabil și tu ai auzit deja că anumite alimente susțin sănătatea și creșterea părului și a unghiilor.

Un studiu de la începutul lui 2020, efectuat pe 1 700 de pacienți, a sugerat că o dietă mediteraneană, bogată în legume crude și ierburi proaspete, pot completa în mod util terapie pentru tratarea alopeciei.

Cercetări din 2016 au indicat că femeile care au diete bogate în vitamina A, B și C, dar și în minerale, magneziu și acizi grași omega-3 ar putea diminua efectele căderii părului din perioada menopauzei.

O analiză din 2019 a indicat că deficiențele de micronutrienți, cum ar fi dietele lipsite de biotină, vitaminele A și C și zincul ar putea afecta direct sănătatea părului.

Pește gras

Cele mai recente studii susțin că fructele de bare ajută la creșterea părului. Acestea sunt bogate în acizi grași omega-3 și pot aduce beneficii considerabile părului și pielii. Acizii grași omega-3 ar putea ajuta la reducerea inflamației. Fructele de mare sunt bogate în biotină, un nutrient care susține producția de keratină.

Citește și: Ce spune culoarea părului tău despre personalitatea ta

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt bogați în carotenoid beta-caroten, despre care se spune că este un precursor al vitaminei A. Vitamina A promovează producția de keratină și este esențială pentru sănătatea părului și a unghiilor. Un studiu din 2014 a arătat că aceste alimente sunt bogate în antioxidanți și ajută la reducerea inflamației din organism. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi care ar putea declanșa căderea părului în anumite situații.

Nuci și semințe

Semințele și nucile sunt bogate în biotină, proteine și vitamina E. Semințele de floarea soarelui ar avea o mulțime de beneficii pentru sănătatea părului. Acestea sunt o sursă importantă de vitamina E. Proprietățile antiinflamatorii pot ajuta la protejarea și întărirea firelor de păr. Creșterea părului este strâns legată de alimentația pe care o ai, spun studiile specialiștilor.

Avocado

Publicația Healthline.com susține că avocado este bogat în grăsimi sănătoase și nutrienți care promovează sănătatea părului și a pielii. Avocado este bogat în vitamina C, vitamina A și vitamina E. O cană de avocado conține 2 de miligrame de vitamina C.

Consumul de fructe și legume este legat de sănătatea pieii și a prăului, a arătat un studiu din 2017. Studiile mai indică faptul că vitamina C ar pueta ajuta la producerea de colagen, în ceea ce privește sănătatea pielii. Află mai multe și despre sfaturile de frumusețe pentru femeile care au peste 50 de ani.

Sursa: catine.ro

3 comentarii

  1. […] Specialiștii susțin că există alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului părului. Nutriționiștii recomandă să incluzi aceste produse în dieta ta zilnică. Frumusețea părului tău depinde foarte mult de ceea ce consumi și de modul în care îți tratezi părul. Un stil de viață echilibrat se… Cititi mai multe aici: Alimente care ajută la îmbunătățirea aspectului părului […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here