Alternative ieftine la tapet

7

Acum că toamna bate la uşă şi ai în plan o schimbare pentru camera de zi, spre exemplu, dar nu ai vrea să te complici prea mult cu folosirea tapetului, care dă bătăi de cap nu doar la aplicare, ci şi la îndepărtare, există o soluţie care te poate ajuta. CasoTeca îţi spune câteva alternative ieftine la tapet

Da, un strat de vopsea pe perete schimbă nu doar înfăţişarea camerei, ci şi aerul. Totul e nou şi proaspăt şi te poţi bucura de sărbătorile de iarnă care se apropie.

Poţi aduce o schimbare camerei tale cu ajutorul şabloanelor decorative, o alternativă ieftină la tapet.  Vei obţine un perete prsonalizat şi care imită tapetul. Şi este şi mai uşor de aplicat, unele sunt din plastic, astfel că se pot spăla şi refolosi, iar dacă te-ai plictisit de culori, poţi aplica acelaşi şablon, dar cu o culoare diferită.

Ai nevoie de un trafalet şi tavă pentru trafalet, vopsea acrilică de interior, în ce nuanţă doreşti, bandă adezivă, pentru prinderea şablonului de perete, dar şi o folie de protecţie pe care o pui pe masa de lucru sau pe jos.

Dacă doreşti şabloane gata confecţionate, te sfătuim să arunci un ochi pe magazinul de le Etsy al StenCilit, o afacere pusă pe roate de un român, Petrică Artene şi o estoniancă, Merili Slug. Preţurile variază în funcţie de model şi mărine, între 75 de lei şi 240 de lei, la care se adaugă transportul.

1

2

3

4

5

O altă variantă ieftină la tapet este folosirea rolurilor cu model, acele ustensile pe care bunicii noştri le foloseau atunci când zugrăveau. Vei avea nevoie de aceleaşi lucruri ca şi pentru varianta cu şablon.

Puţini meşteri de prin sate mai deţin astăzi un astfel de trafalet cu model, însă le poţi achiziţiona tot de pe Etsy, la preţuri sub 100 de lei, la care se mai adaugă şi transportul. Sunt unii meşteri din România care şi-au scos la vânzare trafaleţii cu model pe site-urile specializate, însă acestea sunt uzate. Poţi încerca şi această variantă dacă nu vrei un model uniform.

Indiferent de alegere, rezultatul este spectaculos! Şi uşor de obţinut.

6

7

9

8

Sursa foto: StenCilit şi Etsy

Pont CasoTeca: Pentru a fi tot timpul la curent cu stirile ia-ți o tabletă Asus, care are acum un super pret pe e-mag

7 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here