Amenajare dining: Idei și sfaturi de amenajare

1

Amenajarea interiorului unui dining presupune respectarea unor reguli estetice și practice, în esență pentru a profita din plin de spațiul pe care îl avem la dispoziție. De asemenea, un dining poate fi o soluție la bucătăria ta micuță și cam înghesuită, pentru că oricum vei ajunge, în cele mai multe zile, să mănânci în fața televizorului, la masa din camera de zi. 

Alege stilul de amenajare potrivit cu restul casei

În cazul designului pentru dining, trebuie să ții cont de stilul în care îți este amenajată locuința. Pentru că întreaga ta locuință, indiferent că este la casă sau la bloc, ar trebui să aibă același stil, firește, fiecare cameră având destinația sa.

Ideal ar fi să alegi mobilierul și paleta cromatică în funcție de designul și decorul deja existent în restul casei.

Alege piesele de mobilier potrivite

După ce ai decis ce stil de amenajare a diningului alegi, te poți concentra pe alegerea mobilierului. Desigur, cea mai importantă piesă de mobilier va fi masa, elementul central pentru orice zonă de dining. Trebuie să acorzi importanță tipului de masă, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Cum amenajezi zona de dining

Fiindcă nu ai foarte mult spațiu la dispoziție, mai ales dacă locuiești la bloc, ideal ar fi să optezi pentru un open space care să combine doar două încăperi. Cu alte cuvinte, nu ar fi practic să combini bucătăria cu zona de dining și cea de living.

Diningul poate fi amenajat în prelungirea bucătăriei, livingul ar trebui să fie amenajat într-o încăpere separată.

Lumina în zona de dining

Masa din dining ar trebui să fie așezată lângă o fereastră sau ușă de sticlă. Dacă nu este posibil, masa poate fi așezată lângă o sursă de lumină artificială. Tocmai de aceea nu ar fi greșit să optezi fie pentru un candelabru sau o lustră elegantă care să completeze armonios decorul.

Țesăturile din dining

Calitatea țesăturilor din dining nu ar trebui să fie inferioară celor din restul casei. Covorul și perdelele ar trebui să fie din materiale de calitate. De asemenea, covorul ar trebui să fie în nuanțe cromatice închise, pentru eventualele accidente din timpul mesei, dar desigur, aceasta este o opțiune personală. Foarte multe zone de dining nici nu au covor.

În principal, este dificil să amenajezi diningul, deoarece trebuie să ții cont de multe elemente și de gusturile celor cu care locuiești. Pe de altă parte, amenajarea acestor zone este o activitate foarte plăcută pentru că ai ocazia să pui în practică foarte multe idei și de a le experimenta.

editor: C.L

citește și Cum să decorezi bucătăria: 10 idei frumoase

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here