Amenajarea unei grădini uscate, beneficii și avantaje

2

Grădina uscată necesită puțină întreținere, puțină udare, este ideală dacă vrei o grădină fără udare, este o grădină ecologică. Este un răspuns la schimbările climatice, confruntate cu scăderea rezervelor de apă cauzată de secetă. 

Pentru ca realizarea gradinii uscate sa mearga bine, trebuie facuta toamna pentru a beneficia de ploi si a permite o mai buna inradacinare.

Un aspect uscat al grădinii va necesita câteva preliminarii:

  • Alege cel mai însorit loc din grădină
  • Alegeți cel mai bine drenat loc
  • Alegeți un sol poros
  • Selectați plante care tolerează umiditatea de iarnă
  • Mulci pentru a menține umiditatea solului

Apoi, o grădină uscată poate avea diferite stiluri:

  • O grădină uscată contemporană
  • O grădină japoneză uscată
  • O grădină uscată modernă

Selecția plantelor în funcție de stilul grădinii

De exemplu, pentru o grădină japoneză uscată, vom păstra arțarul japonez, Fescue Gautier.

Pentru o grădină uscată contemporană, penisetum setaceum, yucca, acoperitoare de sol precum cimbru lânos sau iarbă turcească, suculente precum sedum. Acest tip de gradina se poate face pe diferite nivele, pe terasa. 

Cactușii sunt, de asemenea, ideali într-o grădină uscată, precum și sempervivum în crearea grădinii de stânci.

O gradina uscata include si amenajari decorative precum o fantana cu apa, pietris colorat pentru a delimita diferitele spatii, lemn.

Mineralul predomină într-o grădină uscată, este deci necesar ca pietrișurile, stâncile din jurul plantelor să fie privilegiate. O grădină uscată poate fi instalată lângă o piscină, la intrarea unei case.

UDAREA UNEI GRĂDINI USCATE

Chiar daca gradina uscata nu trebuie sa necesite udare, in primul an este necesar, pentru a aclimatiza bine plantele, sa le udam abundent, o data pe saptamana, in perioada de vara. Sistemul rădăcină se va putea repara mai bine. Aceasta udare se poate face printr-o picurare instalata sub mulci (mineral sau vegetal).

MENȚINEREA UNEI GRĂDINI USCATE

Iarna, primul an, este necesară udarea o dată pe lună și vara la 2 sau 3 săptămâni. Udarea trebuie făcută profund (săpat un bazin mare în jurul picioarelor fiecărei plante și umplere până la margine). Dupa primul an udarea se va face in functie de plante (daca le vedeti ofilindu-se).

Apoi întreținerea constă în plivitul manual. Paysagiste Conseil vă va putea oferi toate instrucțiunile de întreținere.

Sursa: https://www.lantanapaysage.fr/

Vezi și: Proiectarea unei grădini pentru relaxare, gradina zen

2 comentarii

  1. […] Grădina uscată necesită puțină întreținere, puțină udare, este ideală dacă vrei o grădină fără udare, este o grădină ecologică. Este un răspuns la schimbările climatice, confruntate cu scăderea rezervelor de apă cauzată de secetă.  Pentru ca realizarea gradinii uscate sa mearga bine, trebuie facuta toamna pentru… Cititi mai multe aici: Amenajarea unei grădini uscate, beneficii și avantaje […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here