5 copaci remarcabili, perfecti pentru o gradina mica

1
Foto-Profimedia

Copacii sunt esențiali chiar și într-o grădină mică, deoarece făuresc un peisaj deosebit, aduc răcoare și oferă o oarecare intimitate în curte. 

Primăvara îți vor încânta privirea cu florile lor minunate, vara vei degusta fructe deosebite, toamna te vei bucura de culorile frunzelor și iarna vei admira forma copacului.

Tuia (arborele vieții)

Datorită proprietățior lui terapeutice, tuia era un arbore venerat în Antichitate. Astăzi are mai degrabă un rol decorativ, deoarece reprezintă un element vizual simplu, dar atractiv. Pune-ți imaginația la încercare și dă-i o formă aparte prin tundere sau apelează la specialiști în peisagistică, astfel încât grădina ta să capete un aer ușor avangardist.

Sfat: Plantează mai mulți arbori în grădină pentru a crea garduri vii, cu rol estetic și protector (vânt, praf, intimitate).

Arțar japonez

Acest arbust ornamental este de dimensiune mică spre medie (în funcție de specie) și este o adevarată bucurie în grădină. Impresionează pe toata durata anului datorita formei deosebite și a combinației de nuanțe puternice ale florilor și ale frunzelor.

Arțarul japonez se integrează cu usurință în orice tip de design, iar toamna este momentul lui de grație. Ritmul de creștere este lent, ceea ce il face ideal pentru un spațiu mic. Arbustul nu necesită o îngrijire deosebită și are o rezistență crescută la frig.

artar japonez pentru gradina

Liliac indian

Liliacul indian împodobește grădina cu prezența sa delicată, iar culoarea vibrantă a florilor te va seduce de la prima vedere. El iubește locurile însorite, protejate de vânturi și solurile fertile, cu un drenaj bun. Este rezistent la diferențele mari de temperatură, suportând bine atât frigul, cât și canicula. Produce multe flori franjurate, care se deschid începând cu mijlocul verii.

Liliacul indian, arbustul de care ai sa te indragostesti

Magnolia

Eleganta și distinsa, magnolia va reprezenta cu siguranță elementul principal din grădina ta. Magnolia are flori fin parfumate, de diferite culori (alb, roz, violet, galben).

Cel mai bun moment pentru plantarea ei este primavara și are nevoie de un spațiu însorit și ferit de vânturi puternice. Este unul dintre copacii pentru grădina care rezista bine la atacurile bolilor și ale dăunătorilor, astfel că, dupa ce a prins rădăcini, are nevoie doar de o îngrijire minimă.

Scoruș de munte

Scorușul de munte reprezintă o soluție inedită pentru crearea unui loc perfect pentru recreere. Acest arbust este de dimensiune medie, rezistă bine la ger și suportă bine lipsa apei. În plus, are proprietăți vindecătoare, scoarța, frunzele și fructele fiind folosite în numeroase tratamente naturiste.

scorus de munte

citește și 10 Plante aromatice la ghiveci pe care le poți cultiva în casă

 

un comentariu

  1. […] Copacii sunt esențiali chiar și într-o grădină mică, deoarece făuresc un peisaj deosebit, aduc răcoare și oferă o oarecare intimitate în curte.  Primăvara îți vor încânta privirea cu florile lor minunate, vara vei degusta fructe deosebite, toamna te vei bucura de culorile frunzelor și iarna… Cititi mai multe aici: 5 copaci remarcabili, perfecti pentru o gradina mica […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here