Ananasul- plantă de apartament sau fruct benefic pentru sănătate?

0
ananas
ananas

Tort de ananas, friptură de porc cu ananas, pizza hawaiană, suc de ananas, piña colada și multe alte rețete delicioase care conțin ananas sunt preparate zilnic în bucătării și restaurante sau se găsesc pe rafturile supermarketurilor. 

Ananasul poate fi și plantă de apartament. Dacă doriţi să cultivaţi ananas acasă trebuie doar să alegeţi un fruct cu frunze verzi, care să nu fie putrezit şi să nu prezinte semne de îmbolnăvire (pete pe frunze, decolorări, frunze uscate, etc). Se taie rozeta cu un cuţit bine ascuţit şi se îndepărtează frunzele de la bază lăsând la vedere 1-1,5 cm de tulpină, apoi se aşază în apă având grijă ca numai partea fără frunze să fie udă.

După 2-3 săptămâni vor apărea rădăcinile. Când acestea ating 4-5 cm se plantează într-un ghiveci încăpător.

După aproximativ un an, când planta de ananas depăşeşte 60 cm, ea poate înflori, din centru rozetei dezvoltându-se o tijă la capătul căreia apare inflorescenţa.

Sursă bogată de vitamine și fibre

Ananasul conține fibre, vitamina C (jumătate din doza zilnică recomandată), vitamina A, vitaminele B6 și B1, mangan și cupru.   Acestea au printre altele, rol în menţinerea sănătăţii organismului prin stimularea sistemului imunitar, în întreţinerea elasticităţii pielii, în buna funcţionare a sistemului muscular, a ochilor şi au rol antioxidant, etc.

O cană cu bucăţele de ananas proaspăt conţine 82 de calorii şi 16g zaharuri. Pentru cel în conservă valorile sunt mai ridicate. Ananasul conţine bromelaină, enzimă proteolitică folosită în industria farmaceutică fiind folosită în recuperarea după operaţii şi răni.

Ananasul este un fruct tropical cu aspect asemănător unui con de pin.

Sucuri Dellos cu Aloe Vera și ananas

Pe vremea aceasta geroasă,un suc Dellos cu Aloe Vera și ananas, savurat cu prietenii face iarna să pară mult mai plăcută. Cu pulpă de plantă de Aloe Vera și apă de izvor, fără dioxid de carbon și fără conservanți, sucurile Dellos sunt ideale a fi consumate de către persoane de toate vârstele, fiind așezate de specialiști lângă băuturi precum ceaiul sau fresh-urile.

În cadrul conferinței „Gala pentru excelenţă în sănătate”, dedicată vieții sănătoase, la care a participat nutriționistul Dr. Oz, sucurile cu Aloe Vera de la Dellos au primit diploma și certificarea de băutură sănătoasăfiind nominalizate ca alimente benefice pentru sănătate.

Aloe Vera este benefică tranzitului intestinal, asigurând o stare de sănătate mai bună sistemului digestiv. Aceasta crește absorbția de proteine și este o sursă bogată de calciu.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here