Anemonele, florile care simbolizează fidelitatea

0

Anemonele sunt plante originare din zona Mării Mediterane. Denumirea știinţifică a speciei vine de la cuvȃntul grecesc anemos care ȋnseamnă vȃnt. De altfel, așa se mai și numesc, florile vȃntului.

Ȋn epoca victoriană cȃnd florile erau asociate cu diverse mesaje secrete, anemonele simbolizau fidelitatea și iubirea, amintind de povestea Afroditei și a lui Adonis.

Anemonele fac parte din familia Ranunculaceae. Sunt plante erbacee, perene, cu tulpină dreaptă sau culcată pe sol a cărei lungime variază ȋntre 20-100 cm, ȋn funcţie de specie. Frunzele de un verde intens sunt adȃnc crestate.

Florile care se ȋnchid la primele picături de ploaie, au un diametru de 5-6 cm. Prezinta sepale mov, albe, roz, albastre sau violet.

O plantă poate avea ȋntre 8 și 10 flori care se deschid din vară pȃnă la finalul toamnei.

Citește și: Garofita, floarea cu parfum divin

Anemonele-ȋngrijire

Anemonele se pot crește atȃt ȋn grădină cȃt și ȋn ghivece.

Se recomandă ca adȃncimea de plantare a tuberculilor să fie de 10 cm, iar distanţa dintre ei de 15-20 cm.

Pentru o bună dezvoltare au nevoie de un sol bine drenat, reavăn, cu pH neutru sau ușor acid, bogat ȋn nutrienţi. Prefera zone semiumbrite, dar atenţie, dacă nu au acces la lumină, frunzele se vor ȋngălbeni, iar planta nu va mai ȋnflori.

La sfȃrșitul toamnei, tuberculii trebuie scoși din pămȃnt și depozitați

ȋn spaţii răcoroase și bine aerisite.

Cum anemonele sunt unele dintre cele mai ȋndrăgite plante de grădină, au fost obţinute numeroase varietăţi, care mai de care mai frumoase. Unele ȋnfloresc primăvara, altele toamna.

Iată cȃteva dintre acestea: Grecian cu ȋnălţime de 25-30 cm și flori albastre, roz, albe sau roșii, anemona chinezească, cu flori simple sau duble cu culori care variază ȋntre roz și roșu și cu tulpină care poate crește ȋntre 50-100 cm si Scarlet, cu flori roșii strălucitoare care se deschid primăvara, etc.

Sursa foto: www.nature-and-garden.com

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here