Apa Calipso reduce cantitatea anuală de PET cu 60 de tone și crește la 48 milioane de lei la 11 luni

0

Producătorul apei de izvor naturale Calipso a atins, la 11 luni, afaceri de 48 milioane de lei, în creștere cu 13 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

“A fost un an foarte bun pentru noi, am depășit cu 13% cantitatea de apă livrată în 2015. În această situație, ne-am concentrat atenția și asupra investițiilor pentru reducerea cantității de plastic folosite anual cu cca 60 tone“, a declarat Daciana Siderache, director general Apa Calipso.

“Am observat un interes din ce în ce mai crescut al românilor pentru calitatea apei pe care o consumă”

daciana siderachApa de izvor Calipso este extrasă de la peste 250 de metri  adâncime, din Codrii Vlăsiei. Analizele de laborator arată că este o apă oligominerală, cu un reziduu sec de 372 mg/l, ușor alcalină, cu un pH de 8,2, similar pH-ului lichidelor din corpul uman și un nivel de nitriți sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator.

“Am observat un interes din ce în ce mai crescut al românilor pentru calitatea apei pe care o consumă.  Marketingul nu mai face neapărat diferența pe piața apei. Este un lucru îmbucurător pentru că primează calitatea apei pe care o bem și nu alte considerente. Pe scurt, trebuie să știm ce bem, nu neapărat ce brand consumăm”, a adăugat Daciana Siderache.

Unul dintre cei mai importanți parametri ai apei este pH-ul. Acesta indică aciditatea sau bazicititatea unei substanțe. Apa de izvor Calipso este ușor alcalină, perfectă pentru a reduce nivelul de aciditate din corp, nivel pe care îl creștem consumând alimente precum carne, cafea, lapte sau diferite sucuri.

Un alt criteriu important este reziduul sec. Acesta reprezintă cantitatea de săruri minerale care rămâne în urma procesului de fierbere la 180 grade Celsius. O apă bună trebuie să conțină obligatoriu sub 500 mg/l de reziduu sec.

“Este foarte important ca oamenii să știe exact ce înseamnă aceste informatii și cât de mult le poate influența starea de bine”, a întărit Daciana Siderache, director Apa Calipso și farmacist.

Despre Apa Calipso

Compania Apa Calipso a fost înființată în anul 1991, având acum peste 140 de angajați, şi a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproximativ 45 de milioane de lei. Proiectul de extindere a capacității de îmbuteliere finalizat anul acesta ridică valoarea totală a investițiilor în producție ale companiei la peste 12 milioane de euro.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here