Apa dură. Care sunt dezavantajele și cum scapi rapid de ea?

0
Dedurizator eVolution
dedurizator eVolution

Odată cu dezvoltarea masivă a rezidențialului din ultimii ani, încep să apară și primele probleme în noile locuințe. Din ce în ce mai mulți români optează să părăsească viața la bloc pentru traiul “fără griji” la casă. Fără  griji doar în aparență. Multe din noile locuințe au fost făcute în timp foarte scurt, iar normele în construcții nu au fost respectate. Să nu mai vorbim de calitatea materialelor folosite și aplicarea lor.

Mulți dintre cei mutați în case încep să se plângă de faptul că termoizolațiile nu sunt realizate corect, apar crăpături unde nu ar trebui să apară, se crează condens sau atmosfera devine insuportabilă din cauza proceslor umede nefinalizate din materialele folosite (betoane, șapte, tencuieli, vopsea etc), acestea neavând timp suficient să se usuce deoarece construcțiile se închid foarte repede cu termopane.

Cum să îngrijești corect plantele de apartament

O altă problemă care apare la mutarea în casa nouă este calitatea apei. Sunt foarte puțini aceia care iau în considerare acest aspect la achiziționarea sau construcția unui imobil. Dacă în cazul materielor sau a soluțiilor de construcție lucurile mai pot fi rezolvate pe parcurs, cu apa nu te joci. Și asta pentru că este în joc sănătatea ta și a familiei tale. Cea mai frecventă problemă legată de calitatea apei este duritatea acesteia. Nu mai vorbim de agenti patogeni, metale grele, nitrați.

Specialiștii spun că în principiu apa dură nu dăunează sănătății, ea având doar un conținut ridicat calciu și magneziu, iar acesta este ridicat chiar și în cazul apei potabile de la bloc. Problema apare la instalații și la aparatura din casă care folosește apa (mașina de spălat rufe și vase, fier de calcat, expresor, cuptor pe abur etc), dar și la baterii, chiuvete sau veselă pe care rămân acele pete albe.

Cum se strică centralele termice din cauza apei dure?

O altă mare problemă cu apa dură o au centralele termice, boilerele și instalațiile de încălzire. Oricâte filtre și oricât de bune ar fi aparatele, au fost cazuri în care au clacat într-un an-doi din cauza apei. Din fericire pentru depășirea acestor probleme se găsesc și soluții tehnice eficiente, cum sunt dedurizatoarele. Problema cu aceste aparate este eficiența lor și faptul că mulți utilizatori le achiziționează “de pe stradă”, fără a consulta un specialist înainte. Am încercat să accesăm și noi părerea unor specialiști în zona calității apei.

Am primit câteva sfaturi extrem de utile de la specialiștii EcoWater, care se ocupă nu doar de partea de dedurizare a apei, ci de tot procesul de purificare și pregătire a apelor extrase din puțuri pentru consum casnic. Sfatul celor de la EcoWater este ca înainte de achiziționarea unui dedurizator să se realizeze un set de analize al apei. S-ar putea ca în urma acestor analize să fie descoperite și alte probelme ale apei cum ar fi prezența manganului sau a nitraților și atunci sunt necesare instalarea unor filtre suplimentare, spun specialiștii EcoWater. După obținerea valorilor în ceea ce privește duritatea apei se fac o serie de calcule privind consumul zilnic estimat, numărul persoanelor din familie, tipurile de consumatori etc și abia după acest proces de evaluare se recomandă un dedurizator.

Citește și despre cum să ai o casă bine ventilată și sănătoasă, pe timp de iarnă

Unul dintre cele mai performante dedurizatoare din lume se găsește și în România

Dedurizator eVolution
Dedurizator eVolution

Soluțiile pentru dedurizare sunt multe la acest moment, însă cele mai noi și mai sigure au la bază și tehnologie de ultimă oră. Este și cazul lui eVolution, lansat de curând și pe piața din România și care, la acest moment, este cel mai perfomant dedurizator la nivel mondial, pentru uz casnic.

Modelul de dedurizator eVolution este atât de evoluat încât învață singur felul în care consumatorul folosește apa pe parcursul unei zile, adaptându-și automat procesele interne de purificare. Mai mult, dedurizatorul eVolution este conectat la internet, iar controlul și monitorizarea sa se poate face remote. Iar dacă în casă ai o avarie pe traseul de apă, dedurizatorul eVolution îți trimite un mesaj și puteți interveni pentru a opri alimentarea cu apă și a limita pagubele unei inundații.

Un alt mare avantaj al tehnologiei implementate pe un dedurizator eVolution este consumul redus de  sare, producătorii afirmând că are cel mai mic consum de pe piață, adică cu 75% mai mic decât al altor modele existente în acest moment în țara noastră. Tehnologia folosită pe un dedurizator eVolution are în spate peste 90 de ani de inovații și cercetări, compania care îl produce fiind prima din lume care a conceput un astfel de aparat în SUA.

Este foarte important ca la achiziția unui dedurizator să consultați un specialist, dar să și optați pentru produs cu renume, un brand recunoscut și nu un produs no name, a cărui proveniență este necunoscută și de care piața e plină.

Casoteca și SHARP, aliați împotriva poluării, virușilor și bacteriilor din incinte

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here