Aqaba, un oraș exotic în stil iordanian

0

Despre orașul Aqaba se cunosc prea puține amănunte dar sunt multe de văzut și de știut pentru că este un amestec arhitectural de nou și vechi, un oraș exotic din ținuturile arabe. Se află în Iordania, situat pe coasta de nord-est a Mării Roșii, mai exact între Peninsula Sinai și Peninsula Arabică. Aqaba are 375 km² iar plajele sale se extind pe toată suprafața Golfului Aqaba de aproximativ 27 km², fiind totodată o locație strategică. Cel mai mare oraș din Golful Aqaba, acesta este și unicul oraș iordanian de pe litoral.

Una dintre atracțiile turistice majore în Iordania, și de asemenea cunoscut pentru apa caldă și viața marină bogată, orașul este vestit astăzi mai ales ca stațiune balneară și de scufundări. Cu toate acestea totuși, cele mai importante sunt activitățile industriale și comerciale datorită locației strategice a orașului ca singur port maritim al țării.

Este un loc pe care îl puteți vizita tot timpul anului pentru că are o climă plăcută pe tot parcursul anului, aici putându-se practica activități sportive marine de înot și scufundări, echitație cu cămile sau puteți vizita una dintre cele mai magnifice descoperiri din ultimii ani, cea mai veche biserică din istorie care datează din secolul al III-lea i.Hr. și Muzeul Arheologic Aqaba ce conține o serie de artefacte care aduc aminte de modul în care se făcea comerț în cele mai vechi timpuri.

 

Din alt punct de vedere Aqaba este un amalgam de istorie, natură și viață urbană, un oraș împrejmuit de munții roșiatici și marea albastră. Deține monumente speciale cu o istorie bogată începând din epoca fierului și continuând cu civilizațiile antice, romane, bizantine și musulmane. În prezent se remarcă cu staţiunile de plajă şi hotelurile de lux. Fiecare zonă rezidențială face parte dintr-o comunitate integrată cu caracterul său aparte adică cu străzi înguste asfaltate, structuri de umbrire și alei, cu grădini, fântâni și piscine. Elementul apă completează design-ul arhitectural de ansamblu, folosit pentru a crea o abundență luxuriantă, spații umplute cu plante, arome și culori pentru cei care vin să se bucure de relaxare.

 

Aqaba evocă o părticică din vechiul oraș oferind în același timp facilități moderne ca stil de viață, design unic într-un mod cultural autentic, în mijlocul unui mediu bogat cu grădini luxuriante și căi navigabile. Cu o diversitate largă de activități de agrement, divertisment, precum și un număr variat de sporturi pe apă, Aqaba este cu siguranță un loc unde oaspeții pot experimenta sentimentul de bucurie și relaxare laolaltă.

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: dive-rses.de, booking.com, landlopers.com, tusoperator.it, en.wikipedia.org, marcopolis.net, napsu.fi, wikiwand.com, alarabalyawm.net

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here