Arhitect condamnat la închisoare pentru construirea ilegală a unui bloc

0
bloc ilegal, arhitect inchis
bloc ilegal, arhitect inchis

Un arhitect din București a fost condamnat definitiv la 2 ani și 7 luni de închisoare cu executare după ce a falsificat avizele și autorizațiile în baza cărora a fost construit un bloc în Sectorul 1 al Capitalei, lipit de un monument istoric, situat în zonă protejată, în 2015.

 

Instanța i-a interzis bărbatului să mai practice profesia timp de trei ani de la ieșirea din închisoare și figurează pe site-ul Poliției Române ca fiind dat în urmărire în vederea executării pedepsei cu închisoarea, potrivit Profit.ro.

Atât dezvoltatorul, cât și constructorul blocului, trebuie să plătească amenzi penale în valoare de 100.000 de lei fiecare, iar administratorii câte 40.000 de lei.

Vezi și Stilul mediteranean, alegerea naturală pentru o casă din Timișoara

Instanța susține că, în primă fază, aceștia nu au știut că actele întocmite de arhitect sunt false, dar că ulterior au fost anunțați de către autorități și totuși nu au oprit lucrările, ci, din contră, le-au urgentat.

Asociața de proprietari din clădirea monument-istoric de care a fost lipit blocul construit ilegal, a cerut ca firmele, administratorii lor, arhitectul, dirigintele de șantier, responsabilul tehnic cu execuția lucrărilor și coordonatorul muncitorilor de pe șantier să suporte costurile demolării blocului, iar judecătorii au aprobat cererea. Termenul demolării este 25 iulie 2022.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here