Cum să decorăm un perete alb cu imperfecțiuni

4

Decorarea unui perete alb poate schimba foarte mult imaginea locuinței și starea de spirit, ne poate face să fim mai relaxați. Deci pentru cei care doresc să creeze un anumit stil sau să exprime o anumită stare de spirit trebuie să știe că fiecare spațiu interior prezintă anumite particularități în funcție de mărime, funcționalitate sau design.

Câteva metode pentru a crea un ambient plăcut, pot fi pictura pe perete, tapetul sau stickerele.

 

Pictura pe perete poate fi abstractă, modernă, o decorațiune florală sau un peisaj, însă este și cea mai scumpă, ne-ar putea costa … Cu toate acestea, este în mod sigur cea mai specială metodă de acoperire a unui perete gol, simplu, deoarece în acest mod se poate crea o adevarată operă de artă originală și unică chiar acasă la noi.

picturi-pe-pereti

pictura-pe-perete

 

Tapetul este cea mai folosită metodă pentru a acoperi un perete alb, în anii 80-90 foarte mulți români își îmbrăcau o cameră în întregime, acum la modă este să acoperi doar un perete. Tapetul poate fi din pvc- se montează prin aplicarea unui adeziv pe perete și pe rola de tapet, dar și lichid- o pictură pe bumbac.Tapetele pot crea o ambianță elegantă și pot fi aplicate și pe tavan, nu doar pe pereți. În trecut, aveau un defect destul de mare, se decolorau, imaginea se albea din cauza luminii din cameră.

tapet

Din nou în trendul decorațiunilor interioare, tapetul printabil se remarcă prin funcția de protecție împotriva prafului și murdăriei, precum și prin ascunderea unor defecte de pe suprafața pereților, fiind mult mai ușor de întreținut iar aplicarea lui este simplă, rapidă, în comparație cu văruirea sau vopsirea pereților. De asemenea se poate personaliza cu diverse modele dar și cu imagini. Montarea se face relativ simplu, cu adeziv obișnuit pentru tapet sau cu adezivi universali. Cele mai cunoscute variante de texturi sunt printate cu cerneală solvent, UV sau latex.

tapet perete

 

Cea mai nouă și mai simplă metodă de a decora un perete sunt stickerele decorative, seamănă foarte mult cu o pictură pe perete. Cu un stiker decorativ un perete poate deveni centrul de atracție al unei camere. Autocolantele decorative au culori vii, reușind astfel să transforme orice spațiu de interior într-un loc original și inedit. Sunt neconvenționale și ușor de personalizat, simplu de aplicat dar și de înlăturat.

tapet efect 3D

tapet 3D

sticker 3D

 

 

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: pinterest.com,londonbeep.com, sticker-decorativ.ro

4 comentarii

  1. Foarte interesante, aceste idei, cu putina imginatie oricine poate infrumuseta aspectul unei camere. Imi place ideea de a folosi tapet, chiar si pe un perete, schimba total aspectul unei incaperi.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here