Cinci soluții ieftine pentru a face din baie o încăpere mai rafinată

1

Construite deseori prea mici și cu puțină imaginație, băile apartamentelor noastre de la bloc devin cele mai lipsite de personalitate încăperi ale casei. Nu trebuie însă să fie neapărat așa. Iată câteva metode mai ieftine de a adăuga o sugestie de rafinament băii de apartament.

1) Prosoape și covorașe

Primul pas pentru a da un aer mai rafinat băii este să înlocuim prosoapele uzate cu unele noi, cât mai pufoase. La fel și în cazul covorașului de baie. Câteva prospape pufoase, de culori neutre dau imediat un aer de spa unei băi convenționale.

2) Montați un variator de putere

O altă metodă care dă imediat un aer mai rafinat băii este schimbarea iluminatului. Lumina puternică ce vine din tavan e bună când avem nevoie să vedem detalii în oglindă, însă dacă vrem să ne relaxăm în cadă, o lumină mai slabă este ceea ce trebuie. Montarea unui variator de putere cu ajutorul căruia să putem regla intensitatea luminii ar fi soluția ideală. Dacă nu se poate, ne putem baza pe priza cu împământare pentru a instala o veioză.

3) Introduceți și altă aromă decât cea a odorizantului de closet

Încercați cu mai multe lumânări parfumate. Dacă lumânările nu sunt pe placul vostru, apelați la un potpourri. Nu numai că veți schimba mirosul, însă vasul de potpourri, dacă este elegant, va spori aerul de rafinament al încăperii.

4) Adăugați un scaun elegant

Dacă aveți loc, puteți adăuga un scaun elegant în baie. Nu numai că dă un aer mai elegant încăperii, dar este și util atunci când așteptați ca o cremă sau o vopsea să își facă efectul. Să petreceți acest timp pe closet nu ajută cu nimic la sporirea impresiei de rafinament.

5) Adăugați plante

Nu e nicio regulă care spune că n-ar trebui să aveți plante în baie. Plantele nu numai că împrospătează aerul, dar adaugă culoare și personalitate băii. Iar mulțumită gradului înalt de umiditate din încăpere, întreținerea lor nu va fi deloc dificilă. Printre plantele care se simt bine în astfel de medii se numără aloe vera, bambusul și filodendronul.

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here