BIFE 2014: firmele mari din industria de mobilă au lipsit

0
sursa foto: bife-sim.ro

Între 10-14 septembrie 2014 a avut loc la Romexpo cel mai mare târg de mobilier din Romania unde au participat peste 325 firme din industria mobilei: BIFE-SIM 2014.

Am constatat cu tristețe că din ce în ce mai puține firme producătoare de mobilă și-au prezentat produsele. Au fost prezente mai multe firme de amenajări interioare și designeri de interior.

Majoritatea producătorilor au fost din Romania, dar au fost prezente și țări ca Italia, Germania, Spania, Ucraina, Bulgaria, China, Danemarca, Republica Moldova, Polonia, Turcia. La standul Italiei am văzut o mică prezentare de produse culinare și vinuri tradiționale având posibilitatea de a degusta din acestea.

Ce spun producătorii români
„Principalele țări în care exportăm sunt: Germania, Franța, Austria, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Spania, Polonia” a precizat Aurica Sereny, președintele Asociației Producătorilor de Mobilă din Romania.

sursa foto: bife-sim.ro
sursa foto: bife-sim.ro

A treia zi când am vizitat târgul, am observat că cei mai mulți vizitatori au fost oameni direct interesați să-și achiziționeze produse din domeniu.
La ediția de anul acesta, au fost prezente în Pavilionul Central foarte multe firme producătoare de accesorii și cele mai noi sisteme și soluții de prelucrare a lemnului.

sursa foto: furniturenews.net
sursa foto: furniturenews.net

Mi-a plăcut ideea a celor de la Laboratorul de Arhitectură, prin standul High Definition Design, unde au expus în premieră o serie de proiecte și produse în care designul inovativ devine funcţional.

sursa foto: designist.ro
sursa foto: designist.ro

La fel de interesant este conceptul Polyvision-the table, unul dezvoltat și lansat în premieră de brandul Createlier, ca parte a colecției capsula ”polyvision”. Creatorii doresc să ofere o nouă perspectivă asupra locului de luat masa.

sursa foto: liniafurniture.ro
sursa foto: liniafurniture.ro

Din păcate nu au fost prezente marile firme de mobilă ca de exemplu Lem’s, Mobexpert, Kika sau Ikea, probabil pentru că vânzările nu sunt în situația de a-și relua trendul de crește anul acesta. Sau poate pentru că târgul BIFE nu le mai oferă niciun argument de marketing relevant. Numărul de vizitatori a fost destul de redus vineri, în cea dea treia zi nu au fost prea multe persoane față de anii precedenți, interesate de noile tendințe .

Vineri, la BIFE, Laurentiu Cazan a avut un recital care a reușit să mai destindă atmosfera destul de anostă.

Oricum, dacă ar fi să tragem o concluzie, atunci la BIFE am aflat că accentul se pune pe mobilade bucatarie în nuanțe naturale (de lemn), în mică masură am văzut şi mobilă vopsită în negru sau alb.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here