Bilka Steel demarează un plan investitional de 5 milioane de euro

0

BILKA Steel, cel mai important producător român de învelitori metalice (ţiglă metalică), a demarat un plan investitional cu finalizare în 2016 care se ridică la aproximativ 5 milioane de euro. Suma bugetată este distribuită către dezvoltarea produselor cu desfacere în sectorul industrial dar si către cel rezidential.

Bilka Steel reindustrializează o parte a platformei Rulmentul Braşov

Prima etapă din strategia de dezvoltare industrială a fost realizată în luna februarie. Bilka Steel a încheiat procedurile si a semnat documentele pentru achizitionarea activelor imobiliare Romlag Brasov care se întind pe o suprafată de aproximativ 27.000 mp.

Halele intrate în proprietatea Bilka Steel sunt situate pe platforma Rulmentul Brasov si se află în vecinătatea halelor deja detinute de companie. Prin adăugarea noii suprafete la cei 17.500 mp pe care se găsesc în prezent halele de productie Bilka Steel, se ajunge la o suprafată totală de aproximativ 45.000 mp cu destinatie depozit, linii de productie si spatiu de birouri.

Cresterea suprafetei pe care îsi desfăsoară activitatea continuă să facă parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru următorii ani. ”Pentru a ajunge la suprafata optimă si necesară investitiilor pe care ni le-am bugetat pentru următorii 3 ani, mai avem nevoie de alti 15.000 mp de teren. În acest sens avem în vedere achizitionarea sau concesionarea unei noi suprafete din fosta platformă Rulmentul”, declară Horatiu Tepes.

În anii trecuti, Bilka Steel s-a concentrat pe dezvoltarea serviciilor si a gamelor de produse sau a reţelei, dar 2014 reprezintă primul pas din strategia de dezvoltare pe productia industrială. Acesta este unul dintre obiectivele Bilka Steel pentru următorii ani.

”Noul spatiu va avea ca destinatie depozitarea materiei prime si a produselor finite. Depozitarea în condiţii optime a rulourilor de tablă de oţel prevopsită are un rol esential în mentinerea calitătii produselor finite. Conform standardelor de depozitare existente la nivel europen, atât materia primă cât si foaia de tiglă metalică (deja prelucrată) sau accesoriile pentru acoperis, trebuie să fie stocate în spatii închise şi ventilate. Pentru îndeplinirea normelor de depozitare sugerate de furnizori,  o bună parte din suprafata actualei hale de productie era destinată depozitării. Odată cu noua achizitie, avem loc pentru liniile noi de producţie”, declară Horatiu Tepes.

2014 – un plan ambitios de investitii pentru BILKA

Planul investitional al companiei de anul acesta, presupune în primul rând mărirea capacitătii de productie. Achizitionarea unui producător local rămâne o variantă pentru Bilka Steel, dar si consolidarea retelei de distributie în anumite zone din România şi celelalte tări în care vinde în prezent.

”Pentru 2014 avem planuri mari de dezvoltare. Atentia noastră este distribuită în două directii: dezvoltarea productiei si a retelei de distributie, dar asta doar în anumite zone. În prima jumătate a anului preconizăm finalizarea investitiei în mărirea capacitătii de productie de tiglă metalică CLASIC. Aceasta va creste cu 60 de procente capacitatea de productie pentru acest produs. Avem investitii bugetate şi aprobate pentru achizitionarea unei noi linii de productie pe zona de accesorii. Nu renuntăm nici la ideea de a achizitiona un producător local si de a introduce un nou produs în portofoliul Bilka”, precizează Horatiu Tepes.

2013 generatorul noilor investitii Bilka Steel

Cresterea accelerată a companiei pe baza măririi cererii a creat nevoia demarării programului investitional de anvergură, dar si mijloacele financiare necesare acestuia. Bilka a încheiat 2013 cu afaceri de 104 milioane lei, în crestere cu 41 procente fată de 2012. Vânzările totale s-au ridicat la aproximativ 3,2 milioane mp de ţiglă metalică. ”Anul trecut ne-am consolidat pozitia de lideri pe piata autohtonă de acoperisuri. Conform estimărilor noastre, în 2013 a înregistrat o crestere si pentru cota din piata de ţiglă metalică. Dacă în 2012 am avut o cotă de 15% din piata autohtonă de tiglă metalică, în 2013 aceasta a crescut la 21 procente”, declară Horatiu Tepes.

”Anul trecut cererile au fost mult peste nivelul asteptărilor noastre, astfel în lunile de vârf, iulie-august, am lucrat la capacitate maximă si au fost momente în care ne-am temut că am putea fi pusi în situatia de a nu face fată comezilor. Volumul mare de cereri a generat si nevoia unor noi investitii”, declară Horatiu Tepes.

INFO

BILKA STEEL a avut în 2013 afaceri de 104 milioane de lei.  Pe lângă producătorul BILKA STEEL, alte două companii activează în domeniul construcţiilor: HG Construct cu sediul în Făgăraş şi BILKA Transilvania cu sediul în Cluj care se ocupă de distribuţia si montajul produselor marca BILKA.

Fabrica BILKA Steel din Brasov are în prezent halele de producţie care acoperă o suprafaţă de peste 17.500 mp. Pe poarta fabricii au iesit doar anul trecut peste 3,2 milioane mp de tiglă metalică. Liniile de producţie sunt complet automatizate, bazându-se pe cele mai noi tehnologii existente la nivel mondial.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here