Biogazul, o resursă 100% ecologică pe care o putem avea în grădină

Astfel de sisteme sunt folosite în gospodării şi utilizează deşeuri animaliere, paie (fân), reziduuri umane şi resturi de mâncare

0

Interesul pentru biogaz a apărut pe fondul crizei globale a petrolului şi al epuizării inevitabile a combustibililor fosili. În procesul de producere a biogazului se scapă de deşeuri, deci procedura este 100% eco, protejand astfel si mediul inconjurator.

Din potenţialul energetic al biogazului produs prin combustie interna si externă se obţin circa 30% energie electrică utilizabilă ca atare, 60% energie termică sub forma de apă fierbinte, care ajunge pana la 80 grade Celsius, pierderile energetice fiind de doar 10%.

Valoare energetică

Biogazul produs va contine intre 45-85% metan, putând fi deci folosit în toate aplicatiile care folosesc ca şi combustibil gazele naturale. Valoarea energetica a biogazului variază între 4,5 şi 8,5 kWh/mc, în functţe de cantitatile de metan, dioxid de carbon si alte gaze prezente.

Folosire

În gospodării, biogazul se poate utiliza pentru încălzirea ambientului şi a apei.

Sistemele de biogaz pentru gospodării familiale este compus din: fermentator (circa 6 – 10 m cubi), ţevi, acumulatoare instalaţii de purificare a gazului şi aparatură pe biogaz (orice tip de aparatură electrocasnică folosită în gospodării care funcţionează pe biogaz) şi generatoare de energie pe biogaz.

Casoteca îți propune rețetele unei veri aromate

Astfel de sisteme sunt folosite în gospodării şi utilizează deşeuri animaliere, paie (fân), reziduuri umane şi resturi de mâncare. Au o durată mare de viaţă: pentru fermentatorul din beton, aceasta este de 30 de ani, iar pentru cel din fibră de sticlă dublată de plastic, de 10 ani, putându-se înlocui lesne.

Procesul de fermentaţie are loc în fermentator, neexistând posibilitatea ca dioxidul de carbon să se degaje. În cazul în care sunt scăpări de gaze, acestea se pot observa uşor iar tubul se poate repara pe loc.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here