Camera de zi – sfaturi și tendințe pentru toamnă

1

Pe măsură ce ne apropiem de a lăsa sezonul de vară în urmă trebuie să ne pregătim pentru un sezon cu tonuri mai sobre, dar care ne aduce un nou set de tendințe pentru camera de zi. Fie că este vorba de redefinirea întregului spațiu cu nuanțe de vopsea albastră sau de investiții în canapele cu spații de depozitare.

Puteți alege aspectul liniștit și relaxant care vă trimit cu gândul la natură sau deveniți creativi cu o atmosfera maximalistă, de la covoare multicolore până la tapet floral.

Mobilier multifuncțional

Multifuncțional este cuvântul reprezentativ pentru camerele de zi din noul sezon. Alegeți fotolii sau canapele ce au spații de depozitare sub zona de șezut sau care pot deveni și un spațiu de odihnă mai comod. Dacă optați pentru schimbarea mesei, alegeți una rabatabilă pentru a lărgi zona în care alegeți să vă petreceți timpul. O altă soluție sunt piesele de mobilă ce pot fi folosite pentru mai multe întrebuințări, o masă la modă poate deveni foarte ușor și biroul de acasă.

Covoare colorate

Pardoseala cu textură lemnoasă va rămâne în continuare populară în case. Pentru un plus de confort, optați pentru un covor cu imprimeuri mari și îndrăznețe, cu un model extravagant și culori luminoase, pentru a crea un punct central în cameră.

Nuanțe albastre

„În timp ce anterior, tonurile neutre au fost cele mai populare pentru camerele de zi, nuanțele de verde și albastru deschis au cunoscut o creștere a popularității pentru sezonul următor”, explică Helen Shaw, directorul Benjamin Moore din Marea Britanie. “Albastrul funcționează perfect în spații aglomerate în care căutați să formați un sentiment de liniște, cum ar fi un living pentru întreaga familie.”

Imprimeuri florale clasice

Tapetul clasic floral revine în sufrageriile noastre. „Modelele florale mici și tradiționale precum clasica iasomie ne duce cu gândul la natură și ne fac să ne simțim protejați”, explică Joa Studholme, expert în culori. „Pentru camera de zi, tapetul cu flori este o alegere perfectă, mai ales atunci când este asociat cu lucrări de lemn mai întunecate.”

Sursa foto: pixabay.com, pinterest.com

Grădina, terasa și balconul: oaze de relaxare

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here