Grădina, terasa și balconul: oaze de relaxare

3

Dacă iubiți abundența creată de o varietate de flori și ierburi aromatice, o grădină britanică sigur vă va încânta. Cu un aspect romantic, sălbatic, dar ordonat în același timp, acest stil poate fi adaptat cu ușurință.

Vă puteți inspira și alege din selecția de piese de mobilier și accesorii pentru exterior specifice stilului englezesc și vă veți relaxa înconjurați de multă verdeață, miresme proaspete și culori vii, într-o grădină plină de pace și prospețime. Acest stil de amenajare necesită destulă atenție, grădina trebuie îngrijită cu regularitate pentru a vă bucura cu adevărat de aspectul ei natural, cu zone misterioase și plante aparent sălbatice. Piesele de mobilier și decorațiunile ce se pretează în acest context sunt din lemn, metal sau piatră.

Bucurați-vă de grădină, pregătiți un mic dejun copios și savurați-vă apoi cafeaua de dimineață, la aer curat, iar momentele aparent banale se vor transforma în clipe speciale și frumoase. Puteți, de asemenea, să serviți ceaiul de la ora 5 din cești din porțelan fin lângă un croissant adus pe un șervet din in și fructele proaspete de pe un platou sofisticat. Astfel vă veți simți mereu ca într-o zi de vacanță Cu un aspect dezinvolt, natural și care se opune simetriei perfecte, grădina în stil englezesc are nevoie de câteva accesorii sau decorațiuni originale.

Un scaun cu vopseaua scorojită, un felinar vechi din fier, pe care l-ați găsit în pivniță sau un ghiveci din ceramică asigură autenticitatea decorului. Aveți grijă totuși să nu transformați grădina într-un bazar de antichități. Puteți apela și la piese de mobilier de exterior, clasice și atemporale, realizate din diferite tipuri de lemn. Le veți aprecia atât în grădină, cât și pe terasă sau balcon, pentru stilul și funcționalitatea lor.

 

Lemnul exotic, o alegere impecabilă

Dacă la prima vedere, vă va încânta cu aspectul său plăcut, după o „examinare” mai atentă, mobilierul din lemn tropical vă va cuceri mai ales datorită proprietăților sale practice. Lemnul de salcâm, tec sau eucalipt se caracterizează prin duritate, rezistență ridicată la intemperii și la dăunătorii care distrug lemnul. Completați un astfel de set de mobilier cu un covor adecvat pentru exterior cu modele geometrice, câteva felinare, care să pâlpâie după lăsarea serii și veți respira un aer exotic într-o oază perfectă pentru relaxare.

Puteți astfel crea și o atmosferă mai orientală. Bucurați-vă de somnul de după-amiază, citit și savuratul cafelei de dimineață, feriți de soarele arzător. Dacă vremea vă permite, serviți cu toții masa în aer liber! „Aerul curat face poftă de mâncare” se spune.

O masă robustă din lemn de tec va fi cu siguranță în centrul atenției.

 

Mobilierul de grădină din aluminiu este ușor și rezistent, de aceea are mari șanse să devină vedeta terasei sau grădinii dumneavoastră. În timpul unei zile toride de vară, veți aprecia că nu se încălzește prea mult de la soare, iar rezistența naturală la coroziune, apă și îngheț garantează investiția pe termen lung.

Datorită liniilor simple și aspectului sobru și neutru, aceste piese se vor combina perfect cu accesoriile alese în funcție de preferințele personale.

 

 

 

Citește și Căpșunile în ghiveci, delicii pe balcon

3 comentarii

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here