Cât de des este recomandat să speli și să schimbi lenjeria de pat pentru a ține la distanță bacteriile

3

Tu știi când este recomandat să schimbi sau să speli lenjeria de pat? Specialiștii în curățenie vin în ajutorul tău cu câteva sfaturi necesare pentru a tine la distanță bacteriile. Dacă vrei să ai un somn odihnitor, trebuie să te asiguri că așternuturile tale sunt curate și proaspăt spălate.

Oamenii în general își schimbă așternuturile de pe pat o dată pe lună, dar specialiștii în curățenie spun că acest lucru este greșit. Ei recomandă ca așternuturile să fie schimbate cel puțin o dată pe săptămână, în timp ce fețele de pernă o dată la două zile.

Cât de des e recomandat să speli lenjeria de pat

Dacă și tu te întrebi cât de des trebuie să schimbi lenjeria de pat, atunci te afli în locul potrivit. Specialiștii de la GoodHouseKeeping îți vin în ajutor cu sfaturi utile. Lenjeria de pat poate acumula o mulțime de bacterii, celule de piele moară, acarieni și particule de praf.

Mai mult, dacă ai și un animal de companie care are voie să se urce în patul tău, atunci lucrurile ar putea fi cu atât mai periculoase dacă nu schimbi lenjeria de pat suficient de des.

Ce se întâmplă dacă nu schimbi lenjeria de pat cel puțin o dată pe lună

O bună parte din timpul liber o petreci în pat. Somnul este extrem de important, iar acesta ar trebui să fie unul calitativ pentru a avea parte de odihna necesară organismului. În fiecare seară ne punem la somn, iar transpirația, celulele de piele moartă și germenii pot apărea pe lenjeria ta de pat.

În plus, praful joacă și el un rol la fel de important în apariția bacteriilor și alergenilor. Astfel, specialiștii recomandă să-ți schimbi lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni apariția iritațiilor sau a altor probleme de sănătate.

Descoperă și: Cum să speli pernele pentru a le menține pufoase și ferme. Trucul care funcționează de minune

Cum este recomandat să cureți lenjeria de pat

Lenjeria de pat ar trebui schimbată săptămânal, iar spălarea acesteia ar trebui să se facă sub anumite condiții. Cu cât cureți lenjeria mai bine, cu atât o să ai mai multă siguranță că ai prevenit apariția bacteriilor.

Specialiștii recomandă să începi prin verificarea lenjeriei de pat. Fețele de pernă și cearceaful trebuie curățate foarte bine de pete. Dacă există pete vizibile de machiaj pe fețele de pernă, specialiștii spun că poți începe prin îndepărtarea acestora cu ajutorul unui demachiant înainte de a le pune la spălat.

După îndepărtarea petelor mici se recomandă folosirea unui detergent de rufe puternic. Se recomandă ca setul de pat să fie spălat separat de alte haine. În felul acesta te vei asigura că are suficient loc în mașină și nu interacționează cu alte articole vestimentare.

Pentru a stimula curățarea este recomandat să speli la temperaturi crescute ale apei. Alege un ciclu de curățare care folosește apa caldă. Unele mașini de spălat au cicluri speciale pentru curățarea lenjeriei de pat și poți opta pentru folosirea acestora.

După spălarea lenjeriei de pat, pentru a te asigură că ai îndepărtat complet bacteriile, este recomandat să calci fețele de pernă și cearceaful. În felul acesta vei avea parte de o lenjerie de pat curată și pusă la punct.

Sursa: catine.ro 

3 comentarii

  1. […] Tu știi când este recomandat să schimbi sau să speli lenjeria de pat? Specialiștii în curățenie vin în ajutorul tău cu câteva sfaturi necesare pentru a tine la distanță bacteriile. Dacă vrei să ai un somn odihnitor, trebuie să te asiguri că așternuturile tale sunt… Cititi mai multe aici: Cât de des este recomandat să speli și să schimbi lenjeria de pat pentru a ține la distanță b… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here