Care sunt preţurile pentru construcţia unei case

18

Dacă unul dintre planurile pentru acest an este de a-ţi construi propria casă, atunci trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. Unul dintre aceste este cel referitor la preţ. Şi pentru a te ajuta în acest demers, CasoTeca îţi prezintă care sunt preţurile pentru construcţia unei case.

Care sunt preţurile pentru construcţia unei case

Casa este unul dintre cele mai importante lucruri din viaţa unui om, de aceea, construcţia unei case se face cel mai bine cu ajutorul unei firme specializate. Aşa că, dacă te-ai săturat să stai la bloc şi vrei să te bucuri de iarba verde primăvara şi de serile cu familia în grădină, iată care sunt preţurile pentru construcţia unei case.

De ce să apelezi la o firmă pentru construcţia unei case

În primul rând, contractul cu o firmă îţi oferă o protecţie în cazul în care ar putea exista probleme pe viitor. Şi nu numai. Fima trebuie să aibă un diriginte de şantier care să supravegheze lucrările. Să angajezi o mână de muncitori şi să-i plăteşti la negru, îţi pot aduce neplăceri. Aceştia ar putea pleca de pe şantier dacă găsesc un loc de muncă mai bine plătit sau pot pleca cu materialele de construcţie.

Un avantaj în această peioadă de care  poţi beneficia este faptul că preţurile la materialele de construcţie sunt mai mici, şi asta datorită faptului că în perioada de iarnă nu este aceeaşi cerere ca pe timp de vară.

Cât costă casa la roşu

Construcţia unei case la roşu înseamnă că firma va executa lucrări de infrastructură, precum fundaţia şi subsolul, suprastructura, adică pereţii, cadrele şi planşeele.  Execuţia unei case la roşu mai presupune şi structura acoperişului.

Preţurile pentru o casă la roşu variază de la firmă la firmă, dar şi de zona unde construiţi. Iată orientativ cât costă construcţia unei case. Dacă furnizezi tu materialele constructorului, atunci preţul variază între 40 şi 60 de euro pe metru pătrat. Asta înseamnă că la o casă de 100 de metri pătraţi, preţul ar trebui să fie de 6.000 de euro, doar pentru manoperă.

Dacă nu vrei bătăi de cap cu transportul materialelor şi vrei ca firma să se ocupe de tot, atunci preţul variază între 160 şi 190 de euro pe metru pătrat. Astfel, pentru aceeaşi casă de 100 de metri pătraţi, preţul variază între 16.000 şi 19.000 de euro.

Cât costă casa la cheie

O casă la cheie înseamnă că locatarul va mai avea nevoie doar de mobilă şi se va putea muta. Preţurile sunt mai mari, şi asta pentru că după ce casa a fost adusă la stadiul „la roşu”, urmează lucrările de finisaj. Dar şi cele de montare a parchetului, a faianţei şi gresiei. Astfel, pentru o casă la cheie, preţul este de circa 320 de euro. Asta înseamnă că o casă de 100 de mp ajunge să coste 32.000 de euro.

18 comentarii

  1. Buna ziua! As dori sa va intreb,pt construirea unei case la rosu,amprenta la sol 100 mp,cu etaj,zona Timișoara,la ce pret as ajunge?Multumesc

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here