Care va fi culoarea anului 2024?

În câteva zile Institutul Pantone va anunţa oficial culoarea anului 2024

1

Culoarea anului, aşa cum afirmă specialiştii, reflectă inovaţia şi tendinţele generale, transformările în cultura globală, exprimând perfect căutările oamenilor, ceva la care pot spera să răspundă acea culoare. Pe masură ce societatea continuă să recunoască culoarea ca formă specială de comunicare şi modalitate de exprimare a ideilor şi emoţiilor, alegerea culorii anului devine din ce în ce mai importantă. Culoarea anului continuă să influențeze dezvoltarea produselor și deciziile de cumpărare în tot felul de industrii, în primul rând în design, modă şi stil de viaţă.

Doar câteva zile până când Pantone va anunţa culoarea anului 2024

Fabricanţii şi designerii aşteaptă cu sufletul la gură anunţul. Până la aflarea culorii anului 2024 se fac supoziţii şi presupuneri şi chiar se lansează ştiri.

Institutul Pantone este recunoscut în mod official drept cel care alege culoarea care va fi recunoscută în majoritatea drept „culoarea anului”. Mai este puţin timp până când acest institut specializat pe studiul culorii va anunţa ce culoare a ales drept culoarea anului 2024. Pe data de 7 decembrie institutul a anunţat organizarea unui webinar în care, mai mult ca sigur, va fi anunţată oficial culoarea anului 2024. Dar până atunci şi alţi jucători anticipează şi anunţă culoarea anului 2024 în viziune proprie.

Coloro şi Benjamin Moore au anunţat culoarea anului 2024

Culoarea anului 2024 a fost deja anunțată de experții de la WGSN și Coloro. Agenția de prognoză a tendințelor privind produsele de consum şi design ia în considerare o varietate de influențe din lumea culorii și designului, inclusiv în modă, cultură, artă și tendințele globale atunci când își selectează culoarea anului care va ajunge să domine spațiul de consum.

 

Va fi Apricot Crush culoarea anului 2024?

Apricot Crush, căci această nuanţă este propusă ca şi culoarea anului viitor, atinge un echilibru între galben și roșu pe spectrul vizibil și aduce o senzație de încălzire a luminozității. Este culoarea îngheţatei de caise, ceea ce aduce şi  senzaţia de răcoare.

În acelaşi timp, Apricot Crush imprimă o căldură plăcută, molatică atât în interioare cât şi în fashion. WGSN notează că Apricot Crush a fost aleasă pentru calitățile sale “reparatorii,  de răcorire și energetice”, care se potrivesc perfect pentru o lume în căutarea “calmului și optimismului”.

Orangeade, o nuanţă propusă de Pantone pentru designul de interior

Dar şi Pantone ia în  considerare o variantă a acestei nuanţe în raportul său anual. Conform specialiştilor de aici, Orangeade este  o nuanță portocalie ușor acidulată, cu o atingere fructată, dar fără să fie un portocaliu strălucitor strident. Experţii în culoare, Draper James și Sandy Liang, se numără printre cei care au adoptat-o.  “Aceste culori atenuate, cum este şi Orangeade, sunt un semn către sustenabilitate, upcycling și haine second-hand”, a spus Eiseman, un binecunoscut expert în lumea culorilor.

Nuanţele moi în designul de interior

Apricot Crush, Orangeade sau oricare altă nuanţă mai moale se potrivesc perfect cu tapiţeria de mobilier şi, în general, cu materialele textile care sunt folosite din ce în ce mai mult la interior.

Culori moi în designul de interior

 

Catifeaua precum şi mătasea sunt în tendinţe iar mobilierul de şedere din living, canapelele sau fotoliile tapiţate cu catifea în aceste nuanţe precum şi o draperie asigură o ambianţă elegantă, de clasă, care imprimă interiorului un echilibru între cald și rece. La fel când este vorba de o perdea de mătase care foloseşte această nuanţă.

Blue Nova pentru Benjamin Moore

Blue Nova” este o culoare atractivă, confortabilă și poate fi folosită pe toți cei patru pereți.

Blue Nova, propunerea Benjamin Moore pentru culoarea anului 2024

Nuanţa Blue Nova încurajează pe oameni să se apuce să coloreze” spun experţii de la Benjamin Moore care consideră că aceasta va fi culoarea anului 2024.

Evocând cumva şi ideea de explorare, culoarea Blue Nova poate fi descrisă sub forma unei nuanțe de albastru cu tonuri calde de violet, purtând astfel un mesaj misterios, indiferent de locul în care este folosită. Deşi pe un ton de mjloc, are o bogăție profundă care amintește nu numai de adâncimile mării dar şi de spațiul cosmic.

 

 

un comentariu

  1. […] Culoarea anului, aşa cum afirmă specialiştii, reflectă inovaţia şi tendinţele generale, transformările în cultura globală, exprimând perfect căutările oamenilor, ceva la care pot spera să răspundă acea culoare. Pe masură ce societatea continuă să recunoască culoarea ca formă specială de comunicare şi modalitate de exprimare… Cititi mai multe aici: Care va fi culoarea anului 2024? […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here