Casă în Canada plasată pe vârful unei coline

0

Casă în Canada plasată pe vârful unei coline. Deşi situat în mijlocul naturii, terenul pe care proprietarii urmau să-şi construiască o casă de weekend era de dimensiuni mici şi tocmai pe vârful unei coline. Proiectul propus de aritecţii angajați în acest scop prevedea construcţia casei chiar în vârful colinei, pe două niveluri. Nivelul pardoselii de la etaj era plasat şi el pe vârful colinei, ca un al doilea parter.

Avantajele acestui plasament erau că astfel casa a putut fi prevăzută cu deschideri vitrate mari în partea sa superioară. Etajul are astfel la dispoziție o deschidere cu o alee, un podeț îngust din lemn.

Din cauza reliefului, la parter nu au putut fi folosite deschideri vitrate mari. De aceea, o provocare a fost menţinerea luminozităţii naturale la interiorul parterului construcţiei.

Casa se caracterizează printr-o consolă spectaculoasă înspre exterior a părţii superioare, aceasta oferind clădirii un look distinct.

Cât costă înlocuirea țiglei de pe casă

Cum se împart camerele

La parter se regăseşte intrarea principală, un spaţiu de lucru cu o uşă de garaj supradimensionată, un birou şi utilităţile. La ”etaj” se găseşte un living tip open space şi dormitorul principal.

Locuind aici, proprietarii au în permanenţă senzaţia că trăiesc afară. Se pot bucura de orice sezon, de schimbarea permanentă a culorilor, formelor şi luminii pe care o oferă natura, soarele și noaptea canadiană.

Un decor minimalist dar elegant, cu canapele confortabile şi şezlonguri, se regăseşte în livingul de la etaj. Datorită deschiderilor vitrate extrem de largi, de la podea la tavan, acest spaţiu oferă priveliştea frumoasă a naturii.

Sigur, un astfel de spațiu are nevoie de circulație de aer constantă și ferestre extrem de bine izolate. Sistemele capabile să confere confort în astfel de situații trebuie să fie capabile de schimburi eficiente de căldură între curenții de aer care sunt scoși din casă și cei care sunt introduși în camere.

Vezi ATREA: Instalație de ventilație cu recuperare de căldură pentru apartament de 100 mp, la 15 mii lei

Sursa: Lifeandstyle.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here