Casa pe baterie. Tesla anunță că tehnologia va fi gata în șase luni

0

Producătorul american de automobile electrice Tesla a anunțat că în șase luni va pune la dispoziția consumatorilor o baterie suficient de puternică pentru a asigura nevoia de electricitate a unei întregi case.

Este vorba de o baterie litiu-ion, proiectată pentru case și sedii de firmă.

“Suntem gata să prezentăm bateria Tesla pentru casă, genul de baterie care poate fi folosită pentru a asigura electricitate în casă sau la locul de muncă. Avem designul pregătit și este pe cale să intre în procesul de producție cel mai probabil în următoarele șase luni. Prezentarea publică a bateriei va avea loc într-o lună sau două”, a declarat Elon Musk, arhitect-șef la Tesla și director al companiei producătoare de panouri solare Solar City.

Deși alte detalii nu au fost furnizate oficial, experții cred că bateria destinată caselor va avea dimensiuni considerabile (aproape cât un automobil mic) și va fi alimentată de panouri solare.

Este de așteptat ca o casă dotată cu o astfel de baterie să nu renunțe la rețeaua publică, deoarece în lipsa soarelui panourile solare sunt ineficiente. Cel mai plauzibil scenariu este acela în care casa este alimentată de la rețeaua publică în zilele întunecoase, iar în zilele însorite, electricitatea produsă în exces de panourile solare este vândută de consumator către distribuitorul de energie. Practic, o astfel de baterie nu ar reduce la zero costul electricității, însă l-ar micșora considerabil pe termen lung.

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here