Cum arată un avion Boeing 727 transformat într-o locuință?

1
avion Boeing 727

Un inginer din Oregon, Statele Unite a transformat fuzelajul unui Boeing 727 într-o locuință neobișnuită care poate fi un model pentru persoanele inventive cărora le place să-și trăiască viața în stil ecologic. Personajul care trăiește în acest avion este Bruce Campbell, în vârstă de 64 de ani. Locuiește așa doar 6 luni pe an, în restul timpului stă în Japonia unde își dorește de asemenea să cumpere și să recondiționeze într-un mod asemănător fuzelajul unui Boeing 747 scos din funcțiune. “Jetliner-ele sunt adevărate capodopere ale științei aerospațiale. Sunt incredibil de durabile, pot rezista unui cutremur (atunci când se află la sol) ori unei furtuni, iar interiorul poate fi curățat cu ușurință”, a spus Bruce Campbell.

 

Un avion Boeing 727 transformat  în locuință

A început acest proiect pe când avea doar 20 de ani când a plătit în jur de 23.000 dolari pentru cele 10 hectare de teren pe care se află astăzi avionul. El estimează să vândă casa în viitor cu 220.000 dolari. “Pensionarea într-o astfel de casă aerospațială e benefică pentru toată lumea. Aceste minunate aeronave nu ar trebui scoase din uz. Distrugerea unui avion cu o astfel de reacție este un eșec profund al imaginației umane”, a adăugat Campbell.

Avionul de tip comercial este sprijinit pe stâlpi de beton într-o zonă suburbană împădurită din Oregon. Aeronava dispune de un duș improvizat iar in viitorul apropiat inginerul și-a propus să instalaze un grup sanitar și să restaureze unele dintre elementele interioare originale ale avionului cum ar fi scaunele și luminile. Bărbatul duce o viață modestă la bordul avionului; el doarme pe o saltea, gătește la cuptorul cu microunde și uneori folosește prăjitorul de pâine, consumând în majoritatea timpului mâncare la conservă și cereale. La intrare are improvizat un suport pentru pantofi pentru vizitatorii săi care sunt sfătuiți să poarte papuci sau șosete ca să nu intre cu încălțămintea murdară de noroi.

Ținând cont de faptul că anual sunt scoase din uz peste 600 de avioane în întreaga lume, Campbell a spus că nu i-a fost prea greu să găsească o astfel de aeronavă.

 

Autor: Iulia Gubandru

Sursa foto: labioguia.com

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here