Casă relaxantă cu grădină şi foişor

0

O familie de tineri, îndrăgostiţi de natură, cu un copil adolescent, şi-au edificat o casă cu etaj. Un accent special a fost pus pe grădină şi, întrucât doresc să petreacă mult timp în aer liber, au construit aici un foişor de dimensiuni apreciabile, cu structură din lemn, în care se poate servi masa, eventual împreună cu prietenii.

Grădina cu foişor

Foişorul este inserat într-o zonă de verdeaţă, în care plantele perene  combinate cu arbuşti decorativi, asigură o înflorire în cascadă, din martie până în octombrie, asigurând altfel senzaţia de oază de verdeaţă şi relaxare. Este multifuncţional şi prezintă două zone distincte, una dedicată mesei cu 12 scaune din fier forjat, plus zona de gătit, rezolvată cu un pult de mobiler acoperit cu un blat de compozit.

Foişor interior, echilibrat în diverse nuanţe

Pentru decorarea interiorului, proprietarii au apelat la cunoscutul designer Corina Săftescu care a propus un proiect pentru un spaţiu relaxant, în care să predomine mobilierul de culoare deschisă. Stilul este tranziţional iar o intimidate specială este creată de forma tavanului.

Holul cu scara interioară

Obiectele de decor alese împreună cu beneficiarii imprimă o vivacitate sporită. Spaţiul se caracterizează prin echilibru, simetrie şi culori într- o paletă diversificată de nuanţe de gri beige bleu, care se armonizează cu nuanţele de lemn gândite pentru a asigura interes vizual prin diversitate. Astfel este asigurată lipsa de monotonie, designerul alegând să combine diverse culori pentru suprafeţele de lemn  şi ţesături.

Bucătăria

Bucătăria are ca şi punct focal hota. Frumuseţea grădinii este valorizată prin montarea unei oglinzi ce reflectă imaginea plantelor, astfel încât cine stă la masa de mic dejun, se va putea bucura şi de o imagine cu mult verde. Chiuveta este plasată strategic sub fereastră, astfel încât să fie oferit un moment de relaxare  atunci când se spală ceva.

Diningul

Diningul este plasat în zona în care este inserată scara. Spaţiul de sub aceasta, de obicei unul mort, este în acest caz valorizat prin poziţionarea unei servant cu uşi din sticlă, care permite în acelaşi timp o soluţie de depozitare precum şi senzaţia de spaţiu suplimentar.

Living şi holul de intrare

 Livingul este caracterizat de alegerea unei palete cromatice neutre, în timp ce obiectele folosite sunt unficate şi ancorate spaţial de covorul ales astfel încât să amintească toate nuanţele întâlnite.

Dormitorul matrimonial 

Dormitorul matrimonial valorizează geamul mare, inserând cele două servante puse una lângă alta, pentru a crea iluzia unui corp făcut la comandă.

Camera tânărului adolescent

Camera tânărului valorifică peretele înclinat prin crearea unui banc de lucru cu birou şi spaţii de depozitare.

Baia cu cadă

Baia conţine toate elementele unei oaze de relaxare. Cada freestanding închide vizual compoziţia iar cele două chiuvete asigură funcţionalitatea pentru o dimineaţă în care ambii proprietari folosesc spaţiul în acelaşi timp. O fereastră tip Velux de dimensiuni mari este plasată strategic în dreptul căzii de baie pe peretele înclinat, astfel încât cel care o foloseşte să aibă contact cu natura. Prin gresia aleasă, podeaua îmbogăţeşte vizual întregul spaţiu al băii.

Foto: Sorin Săftescu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here