Cu ce se curăță aragazul electric? Ai în casă deja soluțiile și produsele de care ai nevoie

0

Curățarea anumitor obiecte din casă poate fi o adevărată provocare. Aragazul și cuptorul sunt două exemple clasice, mai ales atunci când se confruntă cu mâncare arsă și grăsime întărită. Iată cum se curăță aragazul electric și ce trebuie să faci pentru a-l menține impecabil mai mult timp.

Cu ce se curăță aragazul electric

Mulți oameni renunță la aragazul și cuptorul clasice pe gaz în favoarea celor electrice. Un cuptor electric oferă mai multe funcții decât unul clasic și distribuie căldura uniform.

De asemenea, plita electrică are avantajele ei, permițând fierberea sau încălzirea mai rapidă a preparatelor comparativ cu flacăra de la aragazul clasic.

Pe cât sunt de eficiente aceste electrocasnice, pe atât sunt și pretențioase. Atunci când avem de-a face cu mâncare arsă sau grăsime sărită pe aragazul electric, este ideal să acționăm rapid și să curățăm plita cât mai repede.

Descoperă și: Ce ingrediente te scapă de murdăria de pe aragaz, trucul care îți schimbă viața

Cu cât murdăria este îndepărtată mai devreme, cu atât se va curăța mai ușor. În acest scop, poți apela la produse de curățenie din comerț sau la remedii casnice, la fel de eficiente.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient universal și foarte eficient în curățarea plitei electrice. Presară o cantitate generoasă de bicarbonat pe suprafața plitei și pulverizează puțină apă pentru a-l activa. Lasă-l să acționeze timp de 15-20 de minute pentru a dizolva murdăria, apoi șterge cu un burete umed, o lavetă sau o cârpă moale înmuiată în apă.

Oțet sau zeamă de lămâie

Oțetul sau zeama de lămâie sunt alte două elemente eficiente pentru curățarea aragazului sau cuptorului electric. Încălzește o jumătate de lămâie la cuptorul cu microunde și folosește-o pentru a freca suprafața plitei sau a cuptorului.

Lasă să acționeze câteva minute și apoi șterge cu o cârpă moale. Pentru un efect mai puternic, poți amesteca lămâia sau oțetul cu bicarbonatul pentru a obține o pastă activă care va curăța eficient urmele de mâncare arsă.

Indiferent dacă folosești soluții chimice din comerț sau remedii naturale, asigură-te că utilizezi o cârpă sau un burete cu suprafață moale. Evită să folosești bureți abrazivi pentru că pot zgâria ușor suprafața sticlei.

Pentru a menține plita și cuptorul impecabile, curăță-le după fiecare utilizare pentru a preveni arderea urmelor de mâncare și pentru a le îndepărta mai ușor. Înainte de a curăța plita, asigură-te că aceasta s-a răcit suficient după oprirea ei pentru a evita accidentele casnice.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here