Cum să îți aranjezi bucătăria indiferent de dimensiunea ei. Idei inspirate pentru o bucătărie de vis

0

Reamenajarea casei în perioada primăverii – verii este un obicei respectat cu strictețe de mamele și bunicile noastre, fie că locuiesc la sat sau la oraș. Această tradiție veche este întâlnită și în alte culturi din Europa și Asia. Reamenajarea asociată cu ideea unui nou început, este momentul ideal pentru a-ți curăța temeinic casa, a-ți organiza lucrurile și a scăpa de vechituri.

Cum să îți aranjezi bucătăria indiferent de dimensiunea ei

Dacă dorești să duci acest ritual mai departe și să respiri un aer proaspăt, atât la propriu, cât și la figurat, te poți aventura într-un proces de redecorare sau chiar într-o reamenajare completă.

Descoperă și: Reguli Feng Shui pentru amenajarea camerei copilului școlar: Energie pozitivă și armonie

Spațiul bucătăriei…locul unde îți petreci probabil cel mai mult timp alături de cei dragi. Chiar dacă nu este momentul potrivit pentru o renovare completă, te poți lăsa inspirat de conceptul bucătăriei moderne pentru a aduce câteva mici schimbări care să imprime locuinței un aer modern și special.

Alb versatil

Vopsirea pereților în alb este una dintre cele mai simple și elegante opțiuni, mai ales când trebuie să armonizezi spațiul unei bucătării deschise cu cel al livingului. Funcționează ca o pânză albă pe care te poți juca cu piesele de mobilier și diverse accesorii pentru a crea contraste cromatice și de textură.

Dialog vizual

Un alt aspect este pardoseala de gresie cu textură de lemn care acoperă întregul spațiu, emanând o căldură blândă, potențată de razele soarelui în zilele senine.

Plăcile ceramice negre hexagonale din zona bucătăriei adaugă o notă modernă și dau profunzime amenajării. Aceleași forme geometrice se regăsesc și pe peretele despărțitor vopsit în negru, care delimitează elegant bucătăria de living.

Blatul înalt atașat de acest perete, alături de scaunele de bar, creează un loc confortabil pentru luat masa sau pentru socializare, marcat prin aceleași plăci ceramice în formă de hexagon.

Estetic și funcțional

Există atât de multe variante de mobilier din care poți alege încât găsirea soluției perfecte care să îmbine funcționalitatea, esențială într-o bucătărie, cu estetica, decisivă în crearea unei atmosfere plăcute, devine ușoară. O structură monolitică în nuanțe de bej nisipiu liniștitor, accesorizată cu mânere negre și elegante, care acoperă întreg spațiul, de la podea până la tavan.

Ansamblul, cu seturi duble de corpuri suspendate, oferă spații ample de depozitare și creează senzația de încăpere înaltă și aerisită.

Simplu, dar sofisticat

Masa, cu textură de ciment și picioare negre, este piesa de mobilier centrală modernă. Aranjamentul scaunelor este un amestec încântător de simplitate și sofisticare, cu trei scaune simple din plastic și trei scaune cu un design mai complex, având un pattern alb-negru captivant, completat de un element cărămiziu din piele și picioare metalice negre.

Soluții pentru iluminat

Valorificarea luminii naturale este un principiu esențial în orice amenajare. Dincolo de influențarea stării de spirit, lumina soarelui schimbă atmosfera într-o încăpere în funcție de intensitatea sa. Dacă ferestrele nu sunt mari sau numeroase, poți compensa prin iluminat artificial.

Zona de dining a fost înnobilată cu două suspensii din sticlă fumurie, asemănătoare unor bijuterii rafinate. Lumina caldă și strălucirea blândă creează atmosfera perfectă pentru locul unde familia se adună la masă.

Primăvara este deja aici și ne invită la noi începuturi. Lasă-te inspirat și permite-i să-ți intre în casă și în gând.

Sursa: republica.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here