Casa Rusu, producătorul de mobilă, a revenit la familia Rusu

1

Familia Rusu a primit prin cesiune de la compania de investiții Greenbridge Partners pachetul de acțiuni al producătorului român de mobilă Rus Savitar, care deține și magazinele de mobilă Casa Rusu, preluat în 2019.

Simultan, reprezentanții suedezi ai fondului de investiții au fost retrași din Consiliul de Administrație.

O astfel de operațiune era de așteptat după ce Rus Savitar a intrat în concordat preventiv, la propria cerere, în vara lui 2023. Casa Rusu avea un business de peste 140 milioane lei și peste 600 de angajați.

Compania, cu datorii totale de 106 milioane lei, se pregătea de un plan de restructurare.

Casa Rusu are o experiență de aproape 30 de ani în domeniu, fiind unul dintre cei mai mari producători de mobilă la nivel național și lider la producția de PAL.

Compania Rus Savitar este controlată la acest moment de Energomar (50%), deținută integral de Laura Rus, și Energoforte (50%), deținută integral de Cristian Rus, conform termene.ro.

Lemet și magazinele LEMS – concurența care reușește

Pe aceeași piața, lanțul de magazine Lems a anunțat că a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de peste 330 de milioane de lei și a rămas un business profitabil.

Compania Lemet continuă să dezvolte atât lanțul de magazine de mobilă Lems, cât și gama de mobilier, după cum declară oficialii companiei.

Vezi: LEMET a deschis magazinul LEMS din Câmpina cu o investiție de circa 20 milioane lei

un comentariu

  1. Aceasta este o veste buna pentru Casa Rusu si intreaga lor echipa de angajati. Sper ca acest pachet de actiuni si schimbarea in Consiliul de Administratie sa aduca un suflu nou si o perspectiva prospata de dezvoltare pentru companie. De asemenea, este incurajator faptul ca Rus Savitar are o experienta vasta in domeniul productiei de mobila si este unul dintre liderii de piata la nivel national. Iar preluarea lor de catre Familia Rusu denota o incredere puternica in potentialul si viitorul acestei companii. Doresc mult succes tuturor celor implicati in restructurarea si relansarea Rus Savitar!

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here