Câteva detalii sunt suficiente pentru a da amenajării un aer romantic

1

Pasteluri de primăvară

Amenajarea întregii locuinţe în stil romantic nu este la îndemână şi, poate, nici practică. Însă romantismul stă în detalii. Putem opta pentru amenajarea unui dormitor, a unei camere de domnişoară, sau realizarea unor colţuri intime.

 

Primăvara love is in the air, iar acest lucru ne predispune la adăugarea unui strop de romantism interioarelor noastre.

 

 

JAB – Four Seasons

Câteva detalii sunt suficiente pentru a da amenajării un aer romantic. Este bine însă să apelăm la un designer, dacă nu pentru un proiect, măcar pentru câteva idei şi ponturi.

Există mici detalii prețioase care transformă spațiul banal al dormitorului într-unul romantic, care spune o poveste frumoasă.

 

Pentru că este foarte vizibilă în dormitor, este bine să valorifici pe cât posibil tăblia patului. În loc de una banală, alege o tăblie din lemn patinat cu detalii vintage, ce aduce la viață atmosfera elegantă și rafinată la secolului 19. Alături de tăblia de lemn poți combina sfeșnice din metal antichizat pentru a oferi impresia unui dormitor care face parte dintr-un castel medieval.

Pentru a crea un aer romantic, folosește un tapet floral delicat pe acel perete pe care se odihnește tăblia patului. Ca să te asiguri că dormitorul nu devine exclusiv feminin, subtilitatea e cheia: alege un tapet bej, cu imprimeu alb, cât mai simplu. Oricât de simplificat, un tapet va pune imediat în evidență spiritul romantic al dormitorului.

Lasă-te sedusă de patul cu baldachin. Acesta le era pe vremuri accesibil doar oamenilor foarte bogați, de aceea este considerat un simbol al rafinamentului, având un aspect romantic, ca rupt din poveștile eterne de iubire. Alege un design clasic, simplu, cu cadru din lemn, și adaugă draperii mătăsoase sau perdele din voal alb pentru a crea o atmosferă paradisiacă.

O oglindă cu ramă veche în stil baroc florentin reînvie romantismul și creează o simetrie ideală cu tăblia de pat în stil vintage. Oglinzile sunt un must-have, pentru că reflectă lumina, accentuând prețiozitatea decorului, în timp ce măresc vizual spațiul.

Catifeaua, în special cea roșie, este o emblemă încă actuală a pasiunii și a iubirii. Poți alege o tăblie de pat îmbrăcată în catifea roșie, un fotoliu de catifea sau scaune decorate cu acest material prețios și atractiv. Un alt avantaj al catifelei constă în faptul că aceasta reflectă lumina în moduri subtile și sexy.

Un spatiu îmbrăcat în texturi care stimulează simțurile este deosebit de romantic și pasional. Pentru un efect total, combină catifeaua cu alte materiale luxuriante, așa cum sunt mătasea sau blana artificială. Poți folosi așternuturi din satin sau un alt material prețios, ce creează un efect metalizat, iar jos poți pune un covoraș alb sau bej din blană artificială.

 

Orice detaliu floral, fie că este pe pereți, în rama oglinzilor sau butonii fotoliilor, adaugă un plus de delicatețe și romantism. Dar nu uita că florile naturale aduc la viață instant o încăpere, în timp ce răsfață simțurile. Plasează buchete de flori în colțurile-cheie ale camerelor — ideal ar fi să folosești trandafiri.

Lumânările sunt romantice și sofisticate, iar lumina lor creează în dormitor o atmosferă misterioasă și senzuală. Alege unele parfumate, pentru un efect și mai intens.

 

 

 

 

 

 

 

 

un comentariu

  1. […] Pasteluri de primăvară Amenajarea întregii locuinţe în stil romantic nu este la îndemână şi, poate, nici practică. Însă romantismul stă în detalii. Putem opta pentru amenajarea unui dormitor, a unei camere de domnişoară, sau realizarea unor colţuri intime.   Primăvara love is in the air,… Cititi mai multe aici: Câteva detalii sunt suficiente pentru a da amenajării un aer romantic […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here