NIU aduce pe piața din România o nouă generație de scutere electrice

2

NIU este o companie asiatică înființată în 2015, axată pe aducerea mobilității electrice la nivel mondial. După lansarea companiei și a 1.000.000 de scutere mai târziu, NIU a început să se extindă în Europa cu vehicule special concepute pentru cerere.

Astfel, NIU este obligată să respecte cerințele de omologare ale UE și a construit scuterele cu motoarele Bosch și bateriile Panasonic exclusiv pentru piețele UE. Asamblarea este efectuată în Shanghai in fabrica proprie, capabilă să producă 750.000 de unități pe an. Toate scuterele sunt testate individual pe pista de testare specială înainte de a fi livrate către Europa. În România, au fost  importate aproximativ 200 de unități pentru început, cu o opțiune de a crește la 500 până la sfârșitul anului.

Autonomie extinsă și posibilitate de achiziționare și service în România

Designul este realizat de Carl Chuankai Liu,  un designer extrem de experimentat și realizat. Înainte de a se alătura companiei NIU,  Carl Chuankai Liu și-a creat propriul brand „Carlliu” și a lucrat ca director de proiectare la Designworks, o consultanță de creație globală deținută de BMW.

Scuterele UPro, M + Sport, N1S și NPro pot fi conduse cu categoria B (AM), iar NGT poate fi condus cu o categorie A. Se pot conduce de la varsta de 16 ani cu permis de conducere A1 sau 18 ani cu B, respectiv A.

Prețurile scuterelor variază între 1790 Euro pentru modelul Upro și  4499 Euro pentru modelele NGT ȘI Npro.  În ceea ce privește plata în rate, compania este încă în căutarea unui partener care să  ofere finanțarea clienților care doresc plata in rate.

Autonomia este determinată de mai mulți factori cum ar fi temperatura, greutatea transportată, stilul de conducere etc. Autonomia  de conducere reală care poate fi atinsă este: -UPro 40 km, 42 km/h -M + Sport 100+ km, 45 km/h -N1S 60 + km, 45 km/h -Nro 140 + km (2 baterii), 45 km/h -NGT-110 + km (2 baterii), 70 km / h.

 

În prezent există 4 dealeri și 4 puncte de service în România, unul în Timișoara, două în București și unul în Constanța. Compania este în creștere datorita cererii foarte mari si evident, se extinde cu rețeaua de dealeri.

 Mai puțin timp în trafic, un aer mai curat, un adevărat mod de viață

O singură persoană conduce între 8-12 km pe zi, iar în majoritatea cazurilor un singur pasager se află în mașină. O persoană pierde în medie 130 de ore pe an în trafic, însemnând aproximativ 5-7 zile. România este pe locul 10 în topul țarilor cu cele mai mari blocaje în trafic, iar Bucureștiul se află pe locul 5. La cei 2.1 mil de locuitori sunt înregistrate 1.3 mil de vehicule (majoritatea automobile). Timp pierdut în trafic: 30-60 min (medie); Cursă zilnică: 8-12 km;  Șoferi neînsoțiti: 60-80%.

Contribuiți la scăderea nivelului de poluare în orașe

În cazul României, situația este alarmantă întrucât valorile limită privind calitatea aerului au fost demult depășite și sunt necesare soluții pentru un trafic mai puțin poluant. Scuterele electrice NIU au venit ca răspuns la problema tot mai apăsătoare a orașelor poluate supraaglomerate, unde cetățenii petrec ore în trafic pentru transportul zilnic. Fiind electrice, scuterele NIU contribuie la scăderea nivelului de poluare al marilor orașe.

Aveți libertatea de a vă reîncărca scuterul la orice priză în propria locuință ori la serviciu prin scoaterea bateriei detasabile Panasonic si conectarea acesteia la încărcător.

 

Pentru mai multe detalii despre scuterele NIU, accesați:

https://www.niumania.com/

https://www.e-scutere.ro/

 

Autor: Irina Băncilă

2 comentarii

  1. […] NIU este o companie asiatică înființată în 2015, axată pe aducerea mobilității electrice la nivel mondial. După lansarea companiei și a 1.000.000 de scutere mai târziu, NIU a început să se extindă în Europa cu vehicule special concepute pentru cerere. Astfel, NIU este obligată să… Cititi mai multe aici: NIU aduce pe piața din România o nouă generație de scutere electrice […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here