Ce arbuști înfloresc iarna. Iată cum poți avea grădina înflorită în sezonul rece

1

Iarna este anotimpul în care grădina este adesea pustiită. Copacii și arbuștii își pierd frunzele, iar peisajul devine gri și monoton. Cu toate acestea, există câțiva arbuști care înfloresc în sezonul rece, aducând o pată de culoare și speranță în peisaj. Iată 5 arbuști care înfloresc iarna.

5 arbuști care înfloresc iarna

Grădina ta poate deveni un adevărat colț de poveste chiar și în sezonul rece. Este suficient să plantezi unul dintre acești cinci arbuși pentru a transforma grădina ta într-un loc cu adevărat magic în timpul iernii.

Vibrunum tinus

Acest arbust veșnic verde este apreciat pentru frunzișul său bogat, florile sale gingașe și fructele pe care le face. Este o plantă care poate crește până la 3 metri înălțime. Iarna, arbustul are inflorescențe atractive, de culoare albă, urmate de fructe mici, bleumarin.

Viburnum x bodnantense

Acest arbust este apreciat pentru culoare și parfum. El poate crește până la o înălțime de 3 metri și face boboci roz care se deschid în flori albe cu tente rozalii, având petale mici și delicate.

Florile sale bogate au un parfum dulceag foarte plăcut. Pe langa frumusețe, florile de Viburnum x bodnantense sunt foarte rezistente la frig.

Skimmia x confusa

Florile arbustului Skimmia x confusa sunt conice, de culoare albă, încadrate de frunze mari, verzi. Inflorescența este bogată și rezistă iarna timp de mai multe săptămâni. Acest arbust poate crește până la o înălțime de 3 metri.

Descoperă și: Cum să îți îngrijești mușcatele iarna, ce trebuie să faci să le protejezi

Erica carnea

Acest arbust nerpretențios crește în orice tip de sol. Atunci când ajunge la maturitate, planta atinge doar 25 cm. Este originară din Europa de Sud și Centrală și prezintă frunze sub formă de ace de brad. Florile sale de mici dimensiuni au culoarea albă sau roz și sunt dispuse pe tulpini sub formă de ciucuri. Erica carnea înflorește din noiembrie până în martie, așadar te poți bucura de frumusețea acestei plante pe întreg parcursul sezonului rece.

Daphne bholua

Daphne bholua este un arbust veșnic verde care înfloreste iarna. Planta are boboci de culoare roșie care se deschid în flori albe si delicate, cu un parfum pregnant.

Daphne bholua este cunoscut ca unul dintre cei mai parfumați arbuști care înfloresc iarna. Pentru a fi protejată, planta trebuie crescută într-un loc adapostit.

Sursa: ego.ro

un comentariu

  1. […] Iarna este anotimpul în care grădina este adesea pustiită. Copacii și arbuștii își pierd frunzele, iar peisajul devine gri și monoton. Cu toate acestea, există câțiva arbuști care înfloresc în sezonul rece, aducând o pată de culoare și speranță în peisaj. Iată 5 arbuști care… Cititi mai multe aici: Ce arbuști înfloresc iarna. Iată cum poți avea grădina înflorită în sezonul rece […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here