Cum să îți îngrijești mușcatele iarna, ce trebuie să faci să le protejezi

1

Mușcatele sunt unele dintre cele mai populare plante în ghiveci. Se găsesc în multe gospodării, pentru că sunt colorate și înfrumusețează orice spațiu și sunt ușor de îngrijit.

La fel ca majoritatea florilor, acestea au nevoie de îngrijire diferită în sezonul rece față de cel cald. Cum se îngrijesc mușcatele iarna și când au nevoie să fie mutate în interior. Trucuri pentru o înflorire abundentă.

Mușcatele, unele dintre cele mai rezistente flori

Atunci când vine vorba despre înfrumusețarea unui spațiu cu flori în ghiveci, sunt câteva alegeri cu care nu ai cum să dai greș. Mușcatele se numără printre cele mai frumoase, dar și cele mai rezistente flori. Acestea pot fi plantate atât în ghiveci, cât și în grădină. Sunt ideale pentru a însufleți orice spațiu, mai ales dacă ești începător în îngrijirea plantelor sau nu ai foarte mult timp pentru a te ocupa de ele.

Aceste plante înfloresc abundent, nu sunt deloc pretențioase atunci când vine vorba despre îngrijire și rezistă bine atât în casă, cât și afară. Rămân înflorile chiar și când temperaturile scad și pot fi lăsate afară până când dă bruma, pentru că nu au de suferit. Dimpotrivă, răcoarea le priește mai mult decât căldura excesivă, care le poate face să sufere.

Cum se îngrijesc mușcatele iarna

Mușcatele stau înflorite de primăvara până toamna târziu. După ce se scutură florile, mușcatele ar trebui să fie toaletate. Se taie ramurile de la jumătate, iar butașii rezultați pot fi folosiți pentru a înmulți mușcatele. Trebuie menționat că plantele obținute prin înmulțire nu vor face la fel de multe flori precum planta-mamă.

Spre sfârșitul toamnei, când temperaturile medii coboară sub 8 grade, mușcatele ar trebui să fie mutate în interior, pentru a fi protejate de îngheț. Aceste flori nu au nevoie de prea multă căldură, așa că pot fi așezate și pe terasă, într-un hol sau într-un spațiu unde temperatura este de 17-18 grade Celsius.

Dacă este prea cald, mușcatele vor îmbătrâni prematur. Au nevoie însă de multă lumină naturală, pentru a rămâne verzi și a se pregăti pentru un nou ciclu de înflorire.

Descoperă și: Ce trebuie să faci pentru a avea mușcate înflorite. Patru ponturi de la grădinarii cu experiență

Cum se udă mușcatele în timpul iernii

Aceste flori nu au nevoie nici de apă prea multă în sezonul rece. Irigarea ar trebui să fie făcută mai rar decât vara, doar când pământul din ghiveci se usucă. Verificați solul și, dacă este umed, nu mai udați mușcatele, ci așteptați până când pământul se usucă.

Dacă vara udați mușcatele o dată la 5 zile, de exemplu, iarna le veți pune apă o dată la 7 zile. Pentru a stimula ramificarea, ”ciupiți” mușcatele, adică rupeți o parte dintre vârfurile lăstarilor.

După ce iarna a trecut și nu mai există pericol de îngheț, ghivecele cu mușcate pot fi mutate din nou afară. Pentru a ajuta plantele să se refacă și să înflorească abundent, la început de primăvară se poate aplica un îngrășământ fitosanitar.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here