Ce cadouri să nu oferi niciodată la aniversări. Cadouri de care nu știai că aduc ghinion

0

Aniversarea este o ocazie specială pentru a face o surpriză plăcută persoanei dragi. Cu toate acestea, chiar dacă intențiile sunt bune, alegerea cadoului potrivit nu este întotdeauna ușoară. Nu este nevoie să cunoști în detaliu preferințele persoanei sărbătorite, dar este important să fii atent la anumite detalii atunci când selectezi darurile.

Uneori, din grabă sau din lipsă de atenție, poți să pierzi din vedere aspecte importante. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți să oferi niciodată la aniversări și de ce este bine să fii atent înainte de a achiziționa ceva!

Ce cadouri să nu oferi niciodată la aniversări

Chiar dacă nu ești la curent cu gusturile sărbătoritului, există câteva cadouri care tind să fie considerate nepotrivite sau nedorite la aniversare. Printre acestea se numără:

  • Obiecte de igienă personală: Deși sunt utile, pot fi percepute ca lipsind de originalitate sau ca având o conotație negativă.
  • Obiecte casnice banale: Elemente precum detergent de rufe sau produse de curățare sunt necesare, dar nu sunt considerate cadouri speciale pentru o aniversare.
  • Obiecte folosite sau second-hand: Chiar dacă sunt în stare bună, cadourile folosite pot fi percepute ca lipsă de efort și grijă din partea celui care le oferă.
  • Cadouri care nu se potrivesc gustului sau intereselor destinatarului: Este important să ții cont de preferințele și pasiunile persoanei la care te gândești să oferi un cadou.
  • Cadouri care par a fi regifted: Cadourile care au fost primite și apoi folosite pentru a fi oferite din nou pot fi considerate nepotrivite sau lipsite de atenție.

Indicat este să alegi cadouri care să reflecte atenția, interesul și cunoașterea ta despre persoana sărbătorită, astfel încât să simtă că ai investit timp și preocupare în alegerea cadoului.

Descoperă și: Șapte cadouri care aduc noroc, de ce e bine să dăruiești aceste lucruri

Cadouri care aduc ghinion

Există o serie de cadouri despre care se spune că aduc ghinion și este bine să le eviți în anumite culturi sau circumstanțe:

  • Ceasuri: În unele culturi, în special în cultura chineză, ceasurile sunt asociate cu trecerea timpului și cu simbolul sfârșitului, sugerând iminența sau inevitabilitatea morții. De asemenea, ceasurile sunt asociate și cu despărțirea.
  • Obiecte ascuțite: Cuțite, cuțite de bucătărie sau alte obiecte ascuțite pot fi percepute ca simboluri ale conflictului sau violenței, motiv pentru care în unele culturi este evitată oferirea acestora ca și cadou.
  • Obiecte negative sau întunecate: Cadouri care transmit mesaje negative sau sunt asociate cu tristețea, suferința sau moartea pot fi considerate nefaste. De exemplu, tablouri cu imagini triste sau înfiorătoare.
  • Numărul 4: În cultura asiatică, în special în China, Coreea și Japonia, numărul 4 este asociat cu moartea și ghinionul. Prin urmare, este bine să eviți cadourile care includ sau se referă la numărul 4 în aceste culturi.
  • Cadouri de mână: În unele culturi, cum ar fi cultura rusă, cadourile de mână sunt asociate cu evenimente triste, cum ar fi înmormântările.

Este important să cunoști cultura și tradițiile persoanei căreia vrei să-i oferi un cadou pentru a evita să trimiți un mesaj greșit sau să declanșezi superstiții negative. Recomandat este să alegi un cadou cu grijă și considerație, având în vedere gusturile și preferințele persoanei la care te gândești.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here