Ce copaci să nu plantezi în curte, pot fi un pericol mare

1

Pomi se plantează pentru aspectul estetic al grădinii, pentru un aer mai curat, dar aspectul nu este un criteriu important, pentru că plantarea copacilor în apropierea casei tale, trebuie să fii extrem de atent

Pomii se plantează în grădini pentru fructe, pentru un aer curat, pentru umbră sau pentru aspectul estetic al grădinii. Însă este important de știut faptul că atunci când vine vorba de plantarea copacilor în apropierea casei tale, trebuie să fii extrem de atent. Unii copaci, chiar dacă sunt frumoși, pot prezenta riscuri și îți pot pune în pericol viața și siguranța ta sau a casei tale.

Ce copaci nu trebuie să plantezi în grădina ta

Alegerea copacilor potriviți pentru amenajarea grădinii este esențială pentru aspectul, siguranța și sănătatea spațiului tău verde.

Există o serie de copaci pe care ar trebui să-i eviți să îi plantezi în grădină, deoarece aceștia pot cauza probleme majore, de la rădăcini invazive care pot deteriora infrastructura, până la specii predispuse la boli sau copaci care pot fi periculoși în apropierea locuinței.

Plop

Plop

Plopul, cu înălțimea sa impunătoare, poate părea o alegere atrăgătoare pentru grădina ta. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de faptul că rădăcinile sale sunt relativ moi, ceea ce îl face vulnerabil în fața ploilor puternice.

Există riscul ca acest copac să se prăbușească, ceea ce poate duce la daune serioase, atât pentru casă, cât și pentru viața ta. Așadar, deși plopul poate să ofere o imagine frumoasă grădinii, trebuie să fii precaut înainte de a-l plantă în curtea ta.

Dud

Dud

Dudul este cunoscut pentru fructele sale dulci și aromate, ceea ce îl face o alegere atractivă pentru mulți grădinari. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de faptul că dudul produce cantități semnificative de polen, ceea ce poate fi o problemă majoră pentru cei care suferă de alergii sezoniere.

De asemenea, acest copac atrage numeroase insecte și viermi de mătase, ceea ce poate deveni deranjant în grădină. Deci, înainte de a planta un dud, ar trebui să iei în considerare aceste aspecte.

Arțar norvegian

Arțar norvegian

Arțarul norvegian poate deveni cu adevărat spectaculos în timpul toamnei, când frunzele sale capătă culori intense și atrăgătoare. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient că acest copac, deși înfrumusețează grădina, poate avea un impact negativ asupra altor plante. Rădăcinile sale pot absorbi o mare parte din substanțele nutritive din sol, ceea ce poate împiedica dezvoltarea altor plante din apropiere.

Prin urmare, înainte de a planta un arțar norvegian în grădina ta, ar trebui să iei în considerare acest aspect și să te asiguri că nu va afecta alte plante din jur.

Descoperă și: Copaci ocrotiți de lege. Ce amendă primești dacă tai acești copaci

Ce alți copaci trebuie să eviți

Salcia plângătoare

Salcie plângătoare

Este regăsită adesea în cataloagele de design exterior, însă, ascunde în spatele frumuseții sale câteva dezavantaje semnificative.

Rădăcinile sale puternice se extind pe o suprafață mare, ceea ce îngreunează plantarea în apropierea conductelor, deoarece poate afecta grav infrastructură acestora. De asemenea, salcia poate epuiza complet resursele de apă din sol, afectând astfel celelalte plante din jur.

Nucul

Nuc

Poate deveni un adevărat distrugător al celorlalte plante din grădină, eliberând substanțe toxice în sol. Mai mult decât atât, poate reprezenta un pericol pentru fundația casei, mai ales dacă este plantat la o distanță mai mică de 10-15 metri. Rădăcinile sale pot afecta structura de rezistență a locuinței.

Chiparosul

Chiparos

În ceea ce privește chiparosul, acest copac poate aduce un farmec deosebit grădinii tale, dar este notoriu pentru fragilitatea sa. În condiții meteorologice neprietenoase, există riscul ca acesta să fie smuls din pământ, ceea ce ar putea avea consecințe grave asupra locuinței tale.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here