Ce culori trebuie să eviți pentru lenjeria de pat. Ce spun experții de anumite nunațe pentru dormitor

3

De la alb la gri și albastru deschis, experții spun că aceste nuanțe te pot împiedica să obții un somn bun. Află care e lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat.

Culoarea are un impact în fiecare cameră a casei, dar în niciuna mai mult decât în dormitor. Deși este important ca acest spațiu intim să arate bine, este și mai important să îți aducă o stare de bine. Iar nuanțele alese de tine sunt unul dintre cele mai influente instrumente pe care le ai asupra bunăstării tale în acest spațiu.

Culori de evitat pentru lenjeria de pat

Dacă ești în căutarea unor modalități de a dormi mai bine, poți începe cu nuanțele pentru lenjeria de pat. Și în timp ce ai crede că e indicată lenjeria de pat albă, albul e printre culorile pe care experții spun că trebuie să le eviți în dormitor.

Alb

Lenjeriile de pat albe, cea mai controversată alegere dintre toate, sunt favorite de generații întregi. Cu toate acestea, experții în somn avertizează că această idee de dormitor atemporal îți poate afecta somnul.

Lenjerie de pat Alba - Comanda acum | C&C home

„În timp ce lenjeriile de pat albe pot avea un aspect clar și curat, ele pot de asemenea să dea o senzație de sterilitate în dormitorul tău”, avertizează Robert Pagano, co-fondatorul Sleepline. El adaugă că, dacă vrei o estetică caldă în dormitor, această alegere populară nu este cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, unele nuanțe de alb sunt dăunătoare și dincolo de estetica lor.

Coach certificat în știința somnului și fondatorul Sleeping Ocean, Alex Savy, avertizează, în mod similar, că „albul fildeș sau orice altă nuanță de alb strălucitor” îți poate afecta somnul, deoarece au conotații de lumină naturală.

„Este mai bine să alegi cearșafuri bej, deoarece țesăturile albe strălucitoare pot fi prea stimulatoare pentru creier. S-ar putea să le asociezi cu lumina zilei. Acest lucru poate duce la scăderea nivelului unui hormon care induce somnul numit melatonină”, spune el.

Albastru deschis

Albastrul deschis poate fi admirat pentru calitățile sale terapeutice, asemănătoare cerului, dar experții îndeamnă împotriva acestei nuanțe naturale în dormitor.

Lenjerie de pat Double Ranforce Patik, Mono Turquoise, bumbac ranforce, turcoaz, 200x220

În același mod în care Alex evită albul din cauza stimularii, el explică că albastrul deschis este la fel de provocator. „Albastrul deschis este o culoare rece care poate crea, de asemenea, o iluzie de lumină naturală”, spune el. „Este mai bine să alegi în schimb lenjerie de pat albastru închis și bleumarin”.

Roșu

Experții includ pe lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat chiar și nuanțele de roșu.

Dedeman - Lenjerie de pat Bordeaux, 2 persoane, 100 % bumbac satinat, 4  piese, rosu inchis - Dedicat planurilor tale

După cum explică expertul în somn și CEO al MattressNextDay, Martin Seeley, „culoarea iubirii” este prea copleșitoare pentru ora de culcare.

„Studiile au arătat că roșul are un pigment atât de puternic încât poate provoca chiar agresivitate sau furie. Acesta este opusul a obține ceea ce îți dorești când adormi”, spune Martin. „În schimb, vrei să simți liniște”.

Alex adaugă că nuanțele strălucitoare, cum ar fi roșu, galben și portocaliu, pot aminti creierului de lumina soarelui. „În mod firesc, acest lucru poate duce la o producție redusă de melatonină. Ea cauzează întârzierea somnului sau alte probleme conexe”, adaugă el.

Maro

„În timp ce o culoare maro neutră sau bej poate încuraja o senzație de calm pe timp de noapte. Același lucru se poate spune despre maro închis”, spune Martin. Potrivit expertului, lenjeriile de pat maro pot lăsa camera să se simtă tristă și deprimantă. Culorile închise pot face da insomnii. „Lenjeriile de pat maro pot face o cameră să pară plictisitoare”, adaugă Robert.

Lenjerie Giza Maro (Satin Deluxe)

Cu toate acestea, problemele pot continua și când soarele răsare. Martin explică că această culoare închisă poate, de asemenea, să îngreuneze o persoană să-și „găsească motivația de a-și părăsi patul într-o dimineață”. Deci, este o nuanță de evitat dacă nu ești o persoană matinală. Maro e pe lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat.

Negru

„Desigur, același lucru se poate spune despre cea mai închisă culoare dintre toate, negru. Deși tonul amintește de noapte și, prin urmare, sugerează că ar fi alegerea perfectă pentru o culoare de lenjerie, cu siguranță nu este cazul”, spune Martin.

نكتة اتجاه ضرر lenjerii de pat negre - duocontrepoint.com

Expertul explică că, potrivit psihologiei, negrul provoacă sentimente negative. E vorba despre „tristețe, furie și frică, toate acestea te pot ține trează noaptea”. Și Robert este de acord.

„Lenjeriile de pat negre pot da o estetică prea întunecată și serioasă pentru unele dormitoare. Dacă ești în căutarea unei atmosfere liniștite și relaxante în dormitor, e indicat să eviți cearșafurile negre”. Cu alte cuvinte, și negru e pe lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat.

3 comentarii

  1. […] De la alb la gri și albastru deschis, experții spun că aceste nuanțe te pot împiedica să obții un somn bun. Află care e lista de culori de evitat pentru lenjeria de pat. Culoarea are un impact în fiecare cameră a casei, dar în niciuna… Cititi mai multe aici: Ce culori trebuie să eviți pentru lenjeria de pat. Ce spun experții de anumite nunațe pentru dor… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here