Ce flori se duc la înmormântări: Ce semnifică și ce mesaj special ascund culorile

0

Un obicei comun la înmormântare sau priveghi este oferirea florilor. Deși poate părea un gest obișnuit, acest lucru necesită o atenție deosebită la detalii. Florile sunt un tribut adus persoanei decedate, motiv pentru care este important să le alegem cu grijă.

Garofițele și orhideele sunt printre opțiunile preferate pentru acest eveniment. Iată și alte flori potrivite și semnificația lor!

Ce flori se duc la înmormântări

La înmormântare, o alegere comună pentru flori este să optezi pentru aranjamente discrete și respectuoase. Acestea pot include:

Crinii albi

Simbol al purității și inocenței, sunt adesea aleși în aranjamente funerare pentru a exprima respect și simpatie.

Lalelele

Asociate cu regenerarea și noua viață, sunt un simbol potrivit pentru a onora memoria persoanei decedate.

Garofițele

Flori delicate și parfumate, sunt potrivite pentru a exprima compasiunea și dragostea față de cel care a trecut în neființă. Frezii, flori parfumate, sunt folosite adesea pentru a exprima regrete și compasiune.

Orhideele albe

Simbolizează pacea și eleganța, fiind adecvate pentru a aduce un omagiu discret și respectuos la înmormântare.

Este esențial să iei în considerare preferințele și gusturile familiei îndoliate atunci când selectezi aranjamentele florale pentru înmormântare. Unele familii pot avea preferințe specifice în ceea ce privește tipurile de flori sau pot avea cerințe speciale în acest sens.

Descoperă și: Grădina care are flori ȋntreg anul

De ce se duc garofițe la inmormantare

Garofițele sunt preferate în aranjamentele funerare din mai multe motive. Iată de ce această alegere este semnificativă:

  1. Simbolism: Garofițele sunt asociate cu dragostea, respectul și compasiunea. Ele transmit un mesaj de simpatie și apreciere față de persoana decedată și față de cei rămași în urmă.
  2. Durabilitate: Aceste flori sunt cunoscute pentru rezistența lor și capacitatea de a rămâne proaspete pentru o perioadă mai îndelungată în comparație cu altele. Acest aspect este important pentru aranjamentele funerare, care sunt expuse timp îndelungat.
  3. Variație: Există o gamă largă de culori și tipuri de garofițe disponibile, ceea ce le face ușor de adaptat pentru a se potrivi cu preferințele și gusturile familiei îndoliate sau cu tema generală a serviciului funerar.
  4. Discreție: Garofițele sunt flori elegante, dar în același timp discrete. Ele nu atrag atenția în mod exagerat și se potrivesc bine cu atmosfera solemnă a unei înmormântări.

Datorită capacității lor de a transmite o varietate de sentimente, garofițele sunt considerate potrivite pentru a exprima compasiunea și respectul în momente de pierdere și doliu.

Ce semnificatie au culorile florilor de la inmormantare

Culorile florilor utilizate la înmormântare pot transmite diferite mesaje și sentimente. Iată câteva semnificații comune ale culorilor florilor utilizate în aranjamentele funerare!

Albul este culoarea cea mai comună și este asociată cu puritatea, inocența și pacea. Florile albe, precum crinii sau garofițele albe, exprimă adesea respect și omagiu față de persoana decedată, transmițând un sentiment de speranță și liniște către cei rămași în urmă.

Rozul simbolizează afecțiunea, compasiunea și dragostea. Florile roz pot fi potrivite pentru a exprima regretul și respectul față de persoana decedată, fiind o modalitate blândă de a transmite sentimente de simpatie.

Roșul este adesea asociat cu dragostea și devotamentul. Florile roșii, precum trandafirii, pot fi utilizate pentru a exprima o profundă iubire și apreciere față de persoana decedată sau pentru a aduce un omagiu fierbinte și plin de viață.

Galbenul simbolizează prietenia, bucuria și lumina. Florile galbene pot fi folosite pentru a transmite recunoștință și apreciere față de viața și amintirile împărtășite cu persoana decedată.

Violetul este asociat cu eleganța, regalitatea și misterul. Florile mov sau liliacul pot fi potrivite pentru a exprima admirație și respect față de persoana decedată.

Este crucial să iei în considerare preferințele familiei îndoliate atunci când alegi culorile florilor pentru aranjamentele funerare, deoarece semnificațiile culorilor pot varia în funcție de cultură și tradiție.

Sursa: ego.ro

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here