Ce legume să nu depozitezi lângă cartofi, se strică repede și fac mucegai

1

Multe legume ajung să se strice dacă nu sunt ținute în condiții optime, de exemplu, cartofii. Aceștia se strică destul de rapid dacă sunt depozitați lângă anumite legume. Așadar, iată ce nu trebuie să puneți niciodată lângă cartofi.

Legumele pe care să nu le păstrezi lângă cartofi

Multe gospodine nu depozitează corect cartofii, astfel că aceștia ajung să se strice rapid și chiar să facă mucegai. Cartofii sunt alimente de bază în orice bucătărie, însă pentru a-i păstra proaspeți mai mult timp, este esențial să știm cum să-i depozităm adecvat. Puține persoane știu că există anumite legume care nu trebuie puse lângă cartofi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Multe dintre ele sunt perisabile, se strică mai ușor, cu toate că sunt ținute în încăperi răcoroase sau la rece. Drept urmare, dacă așezați aceste legume lângă cartofi, le veți scurta durata de valabilitate.

Descoperă și: Cum se păstrează corect roșiile. Așa vor fi proaspete chiar și două săptămâni după recoltare

Studiile au arătat că ceapa nu are ce căuta lângă cartofi, pentru că aceasta duce la dezvoltarea mucegaiului și a altor paraziți. De obicei, ceapa produce etilena, un compus organic care accelerată maturizarea și descompunere a fructelor și legumelor din apropierea acesteia. În schimb, cartofii nu produc etilena.

Pe lângă ceapă, și alte legume trebuie evitate atunci când depozitam cartofii. Aceștia nu trebuie puși niciodată lângă alimente umede, cum ar fi morcovii sau sfecla, deoarece acestea pot crește nivelul de umiditate și pot duce la dezvoltarea mucegaiului și stricarea rapidă a cartofilor.

Cum depozităm corect cartofii

Cartofii trebuie să fie păstrati într-un loc uscat și întunecat. Temperatura ideală pentru depozitarea cartofilor este între 7-10 grade Celsius.

De asemenea, este important să se evite depozitarea cartofilor în saci de plastic ermetic, deoarece acestia pot acumula condens și pot deveni umezi. Atunci când îi aduceți acasă, cartofii trebuie păstrați într-un spațiu bine ventilat.

Sursa: ego.ro 

un comentariu

  1. […] Multe legume ajung să se strice dacă nu sunt ținute în condiții optime, de exemplu, cartofii. Aceștia se strică destul de rapid dacă sunt depozitați lângă anumite legume. Așadar, iată ce nu trebuie să puneți niciodată lângă cartofi. Legumele pe care să nu le păstrezi… Cititi mai multe aici: Ce legume să nu depozitezi lângă cartofi, se strică repede și fac mucegai […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here