Noul trend pe tik tok care îndeamnă oamenii să își spele părul o dată pe lună, ce spun medicii

1

Noul trend de pe Tik-Tok a apărut pe partea de hair training, în care persoanele sunt îndemnate să nu-și spele părul timp de 30 de zile. Trendul a ajuns să fie vizualizat de toată lumea, dar specialiștii nu au o părere așa bună.

Spălă părul cât mai rar posibil: da sau nu?

Noul trend este concentrat pe oamenii care își spală părul cât mai rar posibil, existând convingerea că acest lucru le va antrena scalpul și părul să arate mai sănătos și mai frumos. De asemenea, aceste persoane cred că, procedând astfel, scalpul și părul se vor îngrășa mai rar, astfel că, pe viitor, părul va avea nevoie de spălări mai rare.

Potrivit Insider, hashtag-ul #hairtraining a strâns până acum aproximativ 164,1 milioane de vizualizări pe TikTok.

Într-una dintre cele mai populare postări de pe TikTok pe această temă, @cherries_87, creatoare de conținut despre îngrijirea părului, a spus că nu și-a spălat părul timp de 33 de zile și că anul acesta s-a spălat doar de trei ori. Videoclipul a fost postat pe 7 aprilie și a strâns 5,7 milioane de vizualizări și peste 613.000 de aprecieri.

@cherries_87 3rd hair wash of 2023!! 😱♥️ #mumsoftiktok #THINKTINK #hairtraining ♬ original sound – Tink

„Înainte de a mă spăla pe păr, îmi masez rădăcinile cu ulei de rozmarin și aplic un balsam pe care îl țin pe păr peste noapte”, a spus @cherries87 în videoclip, menționând că își spălase părul ultima dată pe 5 martie, cu mai mult de o lună înainte de realizarea clipului în cauză.

Mai multe persoane au spus că sunt sceptice în ceea ce privește acest „antrenamentul al părului”, spunând în mesaje că părul lor arată gras după o zi sau două în care nu l-au spălat. „Cum reușești să te speli doar o dată pe lună? Scalpul începe să mă mănânce după câteva zile”, i-a scris o persoană. O altă femeie a scris: „Dacă te speli doar o dată pe lună, înseamnă că îți speli părul doar de 12 ori pe an. Este o nebunie”.

Însă au fost și foarte mulți care au spus că acestei obicei va face minuni dacă îți dorești un păr des și strălucitor. „Este mai bine pentru păr dacă îl speli mai rar”, este o opinie exprimată de mai multe persoane.

Experții nu sunt de acord cu acest trend

Însă experții nu sunt de acord și spun că practica ar putea provoca o cădere masivă a părului. Fariha Anwar, medic estetician la Euromed Clinic Dubai, a declarat pentru Healthline că obiceiul poate determina acumularea de sebum în exces pe scalp.

„Astfel, ești expus riscului de a dezvolta dermatită seboreică, o afecțiune comună a pielii care afectează în primul rând scalpul și se caracterizează prin înroșirea pielii, mâncărime și inflamații”, a spus Anwar. Ea spune că afecțiunea duce la scărpinat și, în final, la căderea părului.

Un studiu realizat în 2021 și publicat în revista Skin Appendage Disorders, a constatat, de asemenea, că neigienizarea frecventă a părului poate dăuna scalpului. În studiu au fost incluse 1.500 de persoane și s-a constatat că cele care și-au spălat părul de 5-6 ori pe săptămână au avut scalp mai sănătos. Același studiu a mai concluzionat că persoanele care s-au spălat mai rar pe păr s-au confruntat cu căderea părului, din cauza sensibilității scalpului.

Potrivit Asociației Americane de Dermatologie, nu toate persoanele trebuie să se spele cu aceeași frecvență pe păr. Cele care au păr creț sau ondulat se pot spăla doar o dată pe săptămână, în timp ce cele cu scalpul gras ar trebui să se spele mult mai des, chiar și zilnic dacă este necesar.

Sursa: digi24.ro

un comentariu

  1. […] Noul trend de pe Tik-Tok a apărut pe partea de hair training, în care persoanele sunt îndemnate să nu-și spele părul timp de 30 de zile. Trendul a ajuns să fie vizualizat de toată lumea, dar specialiștii nu au o părere așa bună. Spălă părul… Cititi mai multe aici: Noul trend pe tik tok care îndeamnă oamenii să își spele părul o dată pe lună, ce spun medic… […]

Lasă un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here